U NOVI SAD PO TRI BODA

Napredak je izgubio od Čukaričkog, ali i dokazao, posebno u prvom poluvremenu, da mu je mesto u vrhu i da se vraća na stare staze uspeha…

-Svaki poraz je bolan, ali već sam zaboravio utakmicu sa Čukaričkim. Meni je taj duel poslužio da vidim koliko smo napredovali u odnosu na te ekipe sa kojima se merimo, a evidentno je da smo izuzetno mnogo podigli nivo igre. Publika je sve videla, na kraju i nagradila igrače, ispratila nas aplauzom, što se, kada se izgubi, retko dešava u Kruševcu – osvrnuo se kratko na duel sa Čukaričkim šef Napretkove struke Milan Đuričić.

Jedna serija je prekinuta, ali to ne menja planove Čarapana…

-Imamo strategiju. Doveli smo nove igrače, izvršili selekciju, imali fazu podizanja nivoa igre, a duel sa Čukaričkim je bio prvi u fazi prezentacije igre. Tek sada treba da dođe do ostvarenja rezultata. Imali smo u prethodnoj rundi i malo sreće sa rezultatima, i dalje smo treći. Pričao sam sa igračima, protiv Čukaričkog smo izgubili, ukoliko budemo poraženi na Banovom brdu. Ako podelimo pobedu u Senti na tri nerešene, Radnički, Spartak i TSC, izgubili smo samo od Crvene zvezde i Čukaričkog. To je fantastičan rezultat, ali ima još dosta da se igra, a primaran cilj ostaje plasam u plej – of – naglašava Napretkov strateg.

Predstoji u ponedeljak gostovanje Proleteru?!

-Idemo u Novi Sad da pokušamo da osvojimo tri boda, mada neće biti lako. Proleter je u sredu pobedio Spartak u Subotici, uz ozbiljnu igru, a poslednjih dana prelaznog roka je doveo i nekoliko pojačanja. Što se tiče naše kadrovske situacije, na raspolaganju su momci koji su igrali protiv Čukaričkog, ostali su i dalje bolesni i povređeni – zaključio je trener Đuričić.

Milan Spremo dobro poznaje novosadske fudbalske prilike. Ponikao je u Vojvodini, ali i godinu dana na pozajmici u Proleteru.

-Ostao je žal zbog izgubljenih bodova protiv Čukaričkog, ali dobra igra nam daje za pravo da budemo optimisti pred susret na „Karađorđu“. Poslednjih nekoliko utakmica smo odigrali odlično u Novom Sadu i, ovom prilikom, idemo po tri boda – uverava Spremo.

 

P