PORAZ NA „KARAĐORĐU“

Kao i protiv Čukaričkog, ostavio je Napredak dobar utisak protiv Proletera, stvorio, ali i promašio mnogo prilika i – vezao drugi poraz. Dominirali su Čarapani u većem delu utakmice, potisli domaće na njihovu polovinu, a prva izgledna prilika za vođstvo viđena je u 27. minutu kada je odlično kapiten Marjanović odreagovao na Ćukovićev centaršut sa leve strane, a golman Petrić uz dosta problema uspeo da sačuva mrežu. Samo tri minuta kasnije, posle sjajne Marjanovićeve asistencije, Đorđe Jovanović je pogodio stativu. Pretio je potom u dva navrata Krstić, ali lopta nije htela u gol.

Na suprotnoj strani, samo jednom je golman Vasiljević bio prinuđen da interveniše. Pokušao je Kun da ga matira u 38. minutu, ali nije uspeo i na odmor se otišlo sa početnim rezultatom.

U nastavku Čarapani su nastavili da opsedaju gol domaćih. Dva puta kapiten Marjanović, Mršić, Spremo – bili su u situacijama da promene stanje na semaforu i donesu rezultatsku prevagu, ali odličan je na golu bio kapiten Novosađana Petrić. I onda, u periodu potpune dominacije Napretka, usledio je kontranapad u 83. minutu: Živojinović je pogodio stativu, pokušao potom Jovanović, da bi na kraju loptu prihvatio Brazilac Evandro i iz neposredne blizine pogodio za pobedu.

Ostalo je malo vremena do kraja, pokušavali su puleni trenera Đuričića da izbegnu poraz, nisu uspeli…

P