KAD SREĆA OKRENE LEĐA

Ako u nekoj utakmici Napredak nije zaslužio da izgubi, onda je to bila ova – protiv Čukaričkog. Nadigrali su Čarapani goste, stvarali šanse, ali pogodili samo jednom. Na suprotnoj strani napravili samo dve greške i, bile su kobne. Tako je došao kraj uspešnoj seriji, ali i to je fudbal, što reče trener Đuričić. Prvenstvo se tek zahuhtava i biće dana za megdana…

Trenutak dekoncentracije u 12. minutu umešno je iskoristio mladi Lukić i doveo Čukarički u vođstvo. Brzo su se domaći opravili od šoka, ređale su se šanse pred golom gostiju, igrao je Napredak odlično, falio je samo gol i možda bi utakmica otišla u željenom pravcu da je, posle pokušaja našeg Đorđa Jovanovića, lopta završila u mreži, umesto na stativi. Tek, na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Brđana.

Nije se u nastavku dugo čekalo na izjednačenje. U 57. minutu Đole Jovanović je odlično probio po desnom boku, usledio je pas za kapitena Marjanovića i majstorski gol – 1:1!

Očekivalo se da domaći nastave u istom ritmu, međutim, dozvolili su gostima da preuzmu inicijativu, a onda, praktično bez šanse da stignu do novog vođstva i pobede preko svog Đorđa Jovanovića – 1:2.

Priznao je posle utakmice trener Čukaričkog Saša Ilić da je pobedio srećniji tim i da su prevagu doneli rezervisti, pa je njegov tim postao agresivniji, ali i smireniji, dok je šef Napretkove struke Milan Đuričić konstatovao:

-Nisam kukao što nam fale četiri igrača, već što su mi ruke vezane. Ne želim da potcenjujem našu decu iz omladinaca, ali nisu ovo njihove utakmice, sasvim drugačije bi bilo da smo imali mogućnost da napravimo adekvatne izmene. Uspeli smo da izjednačimo i umesto da nastavimo da igramo, povukli smo se, a Čukarički ima dovoljno autoriteta da to zna da iskoristi. Generalno, treba nam još vremena, zajedničke pripreme u januaru, a onda vreme radi za nas.

Osvrnuo se potom strateg Čarapana na reakciju dela navijača, koji su vređali Sašu Ilića:

-Kruševac je prepoznatljiv po tome što se ovde igra dobar fudbal i ne treba na to bacati mrlju, vređati protivničkog trenera, njegovu porodicu. Ne kažem to samo zato što je u pitanju Saša Ilić, prosto – ružno je.

P