SARADNJA SA TRSTENIČANIMA

Napredak, kao klub sa tradicijom i istorijom za ponos, infrastrukturom koja omogućava kvalitetan rad, ne samo seniora, već i mlađih kategorija, jedini superligaš u Rasinskom okrugu, lider je na svim poljima u ovom delu Srbije.

U poslednjih godinu i po dana poseban akcenat stavljen je na razvoj i unapređenje rada sa najmlađima, od škole fudbala, do juniora. Zbog toga je dogovorena saradnja sa velikim brojem klubova i škola iz Rasinskog okruga, Varvarina, Brusa, Aleksandrovca, Ćićevca, ali i šire, sa klubovima i školima iz Paraćina i Niša.

Danas je potpisan ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji sa FK Trstenik PPT. Ugovor su potpisali, ispred Napretka Zoran Ristić, Šef razvoja programa omladinskog fudbala i predsednik Trstenika PPT Srđan Marjanović.

U poslednje vreme u Trsteniku se, uz podršku lokalne samouprave, puno ulaže u planetarno  najpopularniji sport. Urađen je projekat i očekuje se izgradnja terena sa veštačkom travom. A, koliko deca vole fudbal svedoči podatak da Trstenik PPT okuplja oko 250 dečaka, ne samo iz Trstenika, već i Vrnjačke Banje, Stubla, Ugljareva, Milutovca, Velike Drenove i ostalih sela sa tog područja i shodno postignutom dogovoru, u buduće će najtalentovanije usmeravati u Napredak. Sa druge strane, mi ćemo igrače koji završe omladinski staž, a još uvek nisu spremni za ravnopravnu borbu za prvi tim, slati na kaljenje u Trstenik. Takođe, pomoći ćemo Trsteničanima i u stručnom kadru, radi što kvalitetnijeg rada sa mlađim selekcijima.

 

 

P