SPREMNI ZA PROLEĆNU PREMIJERU

I sad ono pravo – borba za bodove! Na prolećnoj premijeri gostujemo u Novom Sadu, kod Vojvodine. Ekipa je spremna, tvrdi šef struke Ivan Stefanović, rekapitulirajući pripremni period, pre svega drugu fazu u Antaliji:

-Zadovoljan sam. Često pripremni period znaju da obeleže bolesti, ili povrede. Srećom, svi su zdravi, imali smo jednu ozbiljniju povredu, Petar Kunić je slomio nos i odmah je operisan u Turskoj. Dobio je zaštitu masku i već se priključio treninzima. Problem sa ahilovom tetivom ima Marko Bačanin, ali se nadam da će i on uskoro biti spreman. U Turskoj smo, inače imali odlične uslove za rad, dobre terene, izvanredan smeštaj. Poremetio nas je malo sneg, dva jutra je padao, ali već popodne je moglo normalno da se radi na terenu. Tokom priprema, često zbog duge izolacije, napornih treneninga, zna da dođe do incidenata, manjih čarki među igračima. Sa te strane, nije bilo ni najmanjeg problema. Momci su pravi profesionalci, dostojno su reprezentovali klub i Kruševac i svi u hotelu su imali samo reči hvale, kako za njih, tako i za stručni štab. Imali smo i jake protivnike, na pet utakmica smo zabeležili dve pobede, remi i dva poraza. Poslednju utakmicu, protiv Torpeda smo igrali samo dan nakon susreta sa ruskom Baltikom, koja nam je bila i generalna proba. Nastupili smo protiv predstavnika iz Gruzije u kombinovanom sastavu, neki od igrača su i dan ranije bili na terenu i osetio se umor, pa rezultat nije merodavan. Raduje da nam protivnici nisu stvarali mnogo šansi. Izgubili smo od Baltike, a samo dva puta su nam zapretili, iz prekida, od kojih su jedan realizovali. Na prekidima smo intenzivno radili ove nedelje i da zaključim, spremni čekamo start.

Na početku, jedan od najtežih rivala. Čeka nas novosadska „stara dama“…

-Suvišno je trošiti reči o Vojvodini, klubu koji je igrao zapaženu ulogu i u onoj staroj Jugoslaviji. Imaju Novosađani danas dobar i kompaktan tim, za sam vrh tabele. Delimo poziciju na tabeli, imamo isti broj bodova, mada trenutni poredak može da zavara. Blizu su pratioci, svi na tri, četiri boda. Generalno, očekujem neizvesnu utakmicu. Svesni smo da Vojvodina ima više igrača koji individualnim kvalitetom mogu da reše pitanje pobednika, ali nisu bez mana. Dobro smo ih skautirali, pokušaćemo da anuliramo sve njihove prednosti, a iskoristimo uočene nedostatke. Idemo u Novi Sad da igramo fudbal, pokažemo se u najboljem svetlu. Svakako, imamo pravo na nadu. Igrači sa nestrpljenjem čekaju početak, to je sigurno i znam da ćete dati sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat – zaključuje šef struke Ivan Stefanović.

 

 

P