PROTIV RABOTNIČKOG, BEZ GOLOVA

U prvom poluvremenu viđena je sadržajna igra oba rivala, ali je bilo očigledno da su i jednima i drugima „noge teške“. Uobičajeno za ovu fazu priprema. Rabotnički je imao inicijativu, a naš Mlađa Stevanović je nagovestio da će biti ozbiljno pojačanje, dok su Napretkova deca Đorđe Kotlajić i Luka Laban pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Golman Šuljagić je delovao sigurno između stativa, ali morao je ranije sa terena zbog povrede, što je sve u taboru Čarapana uplašilo, na sreću, ispostavilo se da nije teže povređen.

U nastavku, totalna dominacija Napretka, iako je prvih 25 minuta sudija bio u potpunosti naklonjen rivalu. Viđeno je nekoliko odličnih prilika, po dva puta su u šansi bili Milošev i Đorđe Jovanović, jednom Marinković, a stopostotnu šansu propustio je Tomić, posle udarca glavom lopta je završila tik pored stative. Rabotnički je zapretio samo jednom, ali je golman Vasiljević bio na visini zadatka.

U poslednjih deset minuta imali smo igrača manje. Posle pogibeljnog starta nad njim, koji nije sankcionisan, Saša Marjanović je protestvovao, ali umesto da pokaže karton fudbaleru Rabotničkog, sudija Arsov je pokazao Marjanoviću i to – crveni!? I mada je u takvim situacijama, tokom priprema, uobičajeno da se isključeni igrač zameni, makedonski arbitar to nije dozvolio.

NAPREDAK – RABOTNIČKI 0:0

Stadion u Pehčevu. Sudija: Spire Arsov. Crveni karton: Marjanović u 80. minutu

NAPREDAK: Šuljagić, S.Jovanović, Ćuković, Mršić, Milovanović, Laban, Stevanović, Krstić, Ivanić, Bačanin, Kotlajić. Igrali su još: Vasiljević, Dabić, Spremo, J.Marinković, kerkez, Tomić, Marjanović, Pantić, Đ.Jovanović, N.Marinković, Milošev, Jordanov, Rašković.

RABOTNIČKI: Mustafa, Vecevski, Kirovski, Ilievski, Maksimov, Ristevski, Stojkov, Todorovski, Stojkovski, Tanturovski, Stankovski. Igrali su još: Jankov, Osmsnovski, Miserdovski, Lazarov, Muharem, Isak, Hajdari, Gurčinovski, Kaftijar, Nikolovski.

P