PORAZ OD POLJAKA

NAPREDAK – STAL MJELEC 0:1 (0:0)

Antalija. Sudija: Abdulah Sajar (Turska). Strelac: Getinger u 59. minutu.

NAPREDAK: Ostojić, Stević, Mršić, M.Milovanović, Ćuković, Marjanović, Rašković, Čečarić, Ivanić, Milošev, Bačanin. Igrali su još: Jordanov, Todorović, Marinković, Đeković, Spremo, Laban, Kostić, Pecić, Kočić, Milunović, Melunović.

STAL MJELEC: Gliva, Granlund, Čorbadžijski, Fils, Domanski, Matras, Pavlovski, Dadok, Viparlo, Jankovski, Kolev. Igrali su još: Primel, Severin, Žiro, Getinger, Lisovski, Urbancznak, Mak. Maj, Forseli, Tomasievic, Sadlocka.

U prvoj proveri Čarapani su upisali minimalan poraz od Stal Mjeleca, člana poljske elitne divizije, ali po svemu viđenom na terenu, ishod je mogao da bude i pozitivan.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi, Milošev je imao dobru šansu da dovede Napredak u vođstvo, potom, posle prekida i Mršić. Pripretili su jednom i Poljaci, ali na odmor se otišlo bez golova.

Stal je stigao do prednosti u 59. minutu, posle jedne situacije, koja je “mirisala” na ofsajd. Strelac je bio Gentinger. Pokušali su Kruševljani da stignu bar do izjednačenja, pretili su Milunović i Melunović. Imali su šanse i Laban i Marinković. U finišu je usledila totalna ofanziva izabranika trenera Đuričića, ali uspeli su Poljaci da odbrane “minimalac”.

Sledeću utakmicu Napredak igra 21. januara, a protivnik je ruski prvoligaš Alania iz Vladikavkaza.

P