POHVALE ZA LUKU LABANA

U idealnim uslovima u Antaliji naši igrači se spremaju za nastavak sezone. A, čeka ih izazovno proleće. Treba što pre popraviti plasman, izaći iz opasne zone na tabeli i obezbediti opstanak u eliti srpskog fudbala. Sa druge strane, pripreme nikad kraće, povrh svega raspored će biti vrlo zgusnut, kraj šampionata je predviđen za 19. maj…

-Zbog toga je akcenat na fizičkoj spremi, u sklopu toga i prevenciji povreda. U drugom delu prvenstva bolje rezultate će beležiti ekipe koje su uspele dobro da se spreme za ovo kratko vreme. Upravo zato vodimo računa o svim detaljima, kondicioni trener Vladimir Popović do kasno uveče radi sa momcima na istezanju, posvećeni smo ekipi 24 sata – “raportira” iz Turske šef stručnog štaba Milan Đumi Đuričić.

U prvoj utakmici protiv poljskog superligaša Stal Mjeleca upisan je minimalan poraz (0:1), a gol je pao iz situacije moja je “mirisala” na ofsajd. U svakom slučaju, rezultat je bio u drugom planu.

-Još uvek ne jurimo igru. Protiv Poljaka, a isto važi i za narednu utakmicu sa ruskom Alaniom, cilj je bio da proverimo aerobne sposobnosti. I tu smo prezadovoljni, svi su bez problema maksimalno istrčali, bez ikakvih smetnji u plućima. Protiv Rusa povećavamo postepeno “trkačku dozu”, pa će pojedini igrači na terenu provesti, umesto po poluvreme, 60 minuta. Generalno, veoma sam zadovoljan, momci su vrlo odgovorni i motivisani za rad. Novajlije su dobro prihvaćene, uveren sam da će dokazati da nismo pogrešili u izboru i da će podići nivo kvaliteta igre. Moram da pohvalim posebno Luku Labana. Dečko je rođen 2004. godine, a odigrao je protiv Poljaka izuzetno zrelo!

Imajući u vidu formaciju protiv Stal Mjeleca, očigledno je bilo da će neki igrači dobiti u nastavku sezone nove uloge. Srđan Kočić je često u razgovoru sa predstavnicima medija znao da kaže da mu je prirodna pozicija iza napadača, upravo to je i igrao na prvoj utakmici u Antaliji. Ognjena Mršića smo jesenas gledali u nekoliko navrata kao zadnjeg veznog, sad se vraća na poziciju štopera…

-Kočić je prednji vezni, to je igrao kod mene i u kadetskoj reprezentaciji, a Mršić je defanzivac. Dokazivanje je pred svima, imamo još četiri utakmice, svi će imati šansu da se nametnu. U ovom trenutku je najvažnije da su zdravi i da nema povređenih. Jedino je Milošev dobio udarac u skočni zglob na utakmici i trenutno radi po posebnom programu – ističe šef struke Milan Đumi Đuričić.

Raspored utakmica do kraj priprema u Antaliji je sledeći: Alania (21.01.), Tom Tomsk (23.01.), Dinamo Tbilisi (26.01.) i poslednja provera je protiv SKA Habarovskog (28.01.), umesto Ahmat Groznog, pošto je ruski premijerligaš otkazao dogovorenu utakmicu.

P