NASTAVAK NIZA I PODNO RUDNIKA

Konačno je napravljen željeni zaokret. Sa dve vezane pobede, protiv Zlatibora u Užicu i OFK Bačke na domaćem terenu, Napredak je napredovao na tabeli, mada se i dalje nalazi u ugroženoj zoni, ali sada sa više nade čeka predstojeće utakmice…

-Govorim od kako sam stigao, u fudbalu možete da radite dobro i da se desi da ne pobeđujete, i da radite loše, a da se desi da pobedite na nekoj utakmici, ali i jedno i drugo je kratkog daha. Verovali smo da radimo dobro, došle su ove dve pobede i mislim da će ova ekipa tek u narednom periodu ispoljiti kvalitetet, koji nesporno ima. Obe utakmice smo odigrali takmičarski dobro, poboljšali neke segmente i rezultat nije izostao – napravio je kratak osvrt na dva prethodna duela trener Đuričić.

Sada se očekuje nastavak uspešnog niza i revanš za poraz pod Bagdalom. Sledi, u petak, gostovanje kod Metalca u Gornjem Milanovcu.

-Metalac je mlada ekipa, koja je napravila ozbiljno iznenađenje u ovom prvenstvu. Iznenađenje u smislu dobrih igara, ali i rezultata, kako kod kuće, tako i na gostujućim terenima. Imaju u svojim redovima nekoliko mladih igrača iz Partizana, jednog tamnoputog stranca, koji je sjajan, pravo osveženje na našim terenima. Sa druge strane, mi želimo da nastavimo uspešnu seriju, jer donela bi nam mnogo toga dobrog. Idemo na pobedu, ne samo zbog pobede, poenta je u tome da ne treba da postanemo hrabri tek kad ne budemo imali izlaz, već sad treba da budemo racionalni i hrabri i pokušamo, pred pauzu u šampionatu, da napravimo tu mini seriju koja bi nam izuzeteno značila – zaključio je šef Napretkove struke Milan Đuričić.

Prethodne dve pobede obezbedio je tandem Marjanović – Melunović, hoće li ključ uspeha podno Rudnika biti triling M, čekaju se i golovi Milunovića…

-Iako je to rečenica koja se često čuje, ali u ovom momentu zaista nije bitno ko postiže golove, već je cilj da se izdignemo iz ove situacije u kojoj smo se neplanirano našli. Ali, tu smo – gde smo, treba sada ići napred, a prethodne dve pobede su pravi vetar u leđa pred gostovanje u Gornjem Milanovcu. Čeka nas protivnik, koji je na domaćem terenu izgubio samo od Crvene zvezde i to je za nas dodatni motiv. Očekujem dobru utakmicu, biće sigurno i taktičkih nadmudrivanja, velike trkačke borbe. Smatram da smo spremni i da ćemo, ukoliko nam se ukaže prilika, uzeti sva tri boda – poručio je Luka Milunović.

Što se kadrovske situacije tiče, izvesno je da će, zbog povrede, izostati Bojan Čečarić.

P