NA KORAK DO PLEJ – OFA

Fantastičan gol Stefana Jovanovića na novosadskom Karađorđu, protiv Mladosti GAT, bio je vredan tri nova boda. Upisana je i druga uzastopna pobeda, a prve impresije posle utakmice, novog šefa stručnog štaba Dragana Perišića, su bile:

-Znali smo i slabije i jače strane protivnika i ono što je najvažnije, u prvom poluvremenu smo ispoštovali sve dogovoreno u svlačionici pred početak. Plan je bio da ne ostavimo slobodnog prostora napadačima domaćih, koji imaju veliki kvalitet, a sa druge strane da pokušamo da iskoristimo brzinu i neke nove momente u igri, koje smo spremali za ovaj susret. Prvim poluvremenom sam baš zadovoljan. Početkom drugog smo izgubili kontrolu i tada je Mladost GAT imala dve sjajne šanse koje nije iskoristila. Potom smo mi imali nekoliko dobrih prilika, ali najvažnije je da smo osvojili nova tri boda, veoma bitna za nastavak prvenstva.

Počeo je tako Dragan Peršić uspešno trenersku misiju pod Bagdalom, sa dve pobede, ali ne želi da pripisuje sebi sve zasluge za pozitivan zaokret:

-Kada je trener bez posla, ostaje mu da aktivno prati dešavanja u prvenstvu, analizira igrače, razmišlja šta bi i kako uradio u pojedinim situacijama. Prosto, mora da bude spreman, jer nikad se ne zna, gde i kada može da iskrsne novi angažman. Kada sam došao pod Bagdalu promenio sam neke zahteve, način treniranja, što je i normalno u našem poslu. Napredak ima dobar igrački kadar, kolega Dušan Đorđević je sjajan, on je i selektirao ovu ekipu i meni je bilo lakše da sprovedem neke svoje ideje, jer sam dobio kvalitet. Jeste vreme bilo kratko, ali takav je ovo posao, moraš u najkraćem intervalu da izvedeš da igrači usvoje tvoju ideju.

Vremena za dublje analize nema, ali ni slavlje posle izuzetno značajne pobede, jer već u nedelju u Kruševac stiže subotički Spartak ŽK. Na severu Bačke smo jesenas upisali prvi trijumf u gostima, sada je cilj – ostati i dalje na pobedničkom koloseku, jer smo na korak od plej – ofa.

 

 

 

 

 

 

P