EVRO – GOL STEFANA JOVANOVIĆA ZA NOVI TRIJUMF

Posle 90 minuta bespoštedne borbe na novosadskom Karađorđu upisana je druga uzastopna pobeda: Mladost GAT – Napredak 0:1!

Jedini gol, koji će sigurno biti kandidat za jedan od najlepših u 24. kolu, viđen je već u 10. minutu: posle kornera pokušao je Matić, ali je izblokiran, odbila se lopta na 25 metara, gde je prihvatio Stefan Jovanović i uputio pravi projektil u mrežu domaćih!

Do kraja prvog poluvremena naši momci su u potpunosti kontrolisali situaciju na terenu, bilo je još nekoliko situacija iz kojih je prednost mogla da bude uvećana, a na suprotnoj strani fudbaleri Mladosti GAT nisu uputili ni jedan udarac u okvir Petrićevog gola. Situacija se, međutim, u potpunosti promenila u prvih 15 minuta u nastavku. Krenuli su domaći snažno u ofanzivu i bio je Petrić izložen pravoj kanonadi i – uspeo da sačuva svoju mrežu, iako se bar tri puta činilo da neće moći da izbegne mat.

Po isteku sata igre, pošto je trener Perišić osvežio ekipu, a na terenu su se pojavili Čečarić i Ljubomirac umesto Matića i Šarića, uspostavljena je ravnoteža, a potom težište igre preneto na polovinu domaćina. I upravo Čečarić je u 62. minutu imao kolosalnu priliku da duplira vođstvo. Lepo ga je uposio Knežević, izašao je sam pred Milojevića, ali pokušaj loba nije bio uspešan. Samo šest minuta kasnije pogodio je Čečarić prečku!? Imao je potom i Ljubomirac šansu, ali na teškom terenu, nije bilo moguće kontrolisati loptu na željeni način.

U samom finišu krenuli su Novasađani na sve, ili ništa, ali sva tri boda na svoj konto dopisao je Napredak.

 

 

 

 

 

 

P