KONAČNO POBEDA

Uspešno je novi šef struke Dragan Perišić debitovao na Napretkovoj klupi. U komšijskom derbiju, protiv Nišlija, upisana je prva prolećna pobeda: Napredak – Radnički 2:0!

Mreže su mirovale u prvom poluvremenu, mada je bilo šansi na obe strane, ali vrlo brzo u nastavku utakmice stigli smo do vođstva.  U 53. minutu raspalio je po lopti sa ivice šesnaesterca Đeković, ali golman gostiju Rosić je uspeo da zaštiti svoju mrežu, u prvom trenutku. Pokušao je odbijenu loptu da prihvati Šarić, međutim, pokupio je rukom Andrić. Sudija Šegrt je bez dvoumljenja dosudio penal, a igraču Radničkog pokazao crveni karton i put u svlačionicu. Loptu je na belu tačku postavio Šarić i pogodio za 1:0.

Nije Napredak dugo bio brojčano nadmoćniji. U 64. minutu po drugi put je „požuteo“ Putinčanin, ali oskoljeni vođstvom Čarapani su nastavili da napadaju. Ofanziva je urodila plodom samo minut kasnije, kada je Bastajić postigao evro – gol i „potpisao“ pobedu.

Usledile su brojne izmene, pokušao je trener gostiju Lalatović da pojača napadački red, imale su do kraja Nišlije inicijativu, ali sem udarca Škrbića, već u nadokandi vremena, nije bilo prave prilike da ugroze Petrićev gol.

 

 

 

 

 

 

P