PERIŠIĆ: ZNAM DA IMAM KVALITETNE IGRAČE

Od vajkada je poznato da se Napretkov poziv ne odbija, a mnogi od trenera su znali da kažu da bi u Kruševac i peške došli, samo da dobiju priliku da sednu na čarapansku klupu…

-Kad sam dobio poziv, prihvatio sam ga sa velikim zadovoljstvom. Želim da se zahvalim rukovodstvu koje je imalo, mogu da kažem i hrabrosti da da šansu mlađem – istakao je u uvodu, na današnjoj promociji, novi šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Jasno je da iskustvo, iz mnogih, pa i bliskih primera, nije garancija uspeha, ali i da ambicija i nova energija mogu da budu značajna pokretačka snaga. Upravo to je u ovom trenutku Napretku potrebno.

-Naš posao je takav da uvek moramo da budemo spremni, da odreagujemo, da uskočimo, budemo u toku i to značajno olakšava pripremu sutrašnje utakmice. Mogu da kažem da sam video situaciju u timu, znam da imam kvalitetne igrače i pred današnji trening mi je preostalo samo da otklonim dve – tri dileme. Dakle apsolutno sam spreman da prihvatim, ne mogu da kažem rizik, s obzirom da sam ceo život u sportu, kao profesionalni igrač, a bavim se i trenerskim poslom dugo, čak sam godinu i po dana proveo u Kazahstanu. Znam šta se očekuje od mene, znam koje su ambicije kluba i uradiću sve što se tiče mene i mog stručnog štaba. Verujem u igrače i dobru partiju sutra protiv niškog Radničkog.

Za Napretkove navijače duel sa komšijama sa Čaira je „srpski El Klasiko“…

-Svestan sam značaja ove utakmice, velikog rivaliteta. Naravno, znam i Nenada Lalatovića, drugari smo iz detinjstva. I sve smo uradili da i oni sada o nama razmišljaju. Ishod sutrašnjeg derbija, pa i daljeg toka zavisi od načina kako ćemo mi igrati.

Jasno je novom šefu struke Draganu Perišiću da Čarapani žele da gledaju ofanzivan fudbal, igru na gol više:

-Napredak ima mnogo igrača koji mogu da daju gol i to u Super ligi pravi razliku. Biće promena u stilu igre, naravno. U ovom trenutku na meni je da im sada vratim energiju i samopouzdanje.

Inače, Draganu Perišiću će u radu pomagati Nikola Stojanović, kao prvi asistent, koji je bio i u stručnom štabu nekadašnjeg trenera Milana Đuričića – Đumija i Stefan Carević, trener analitičar. Sa golmanima će i u buduće raditi Saša Bakuš, a narednih dana treba da stigne i novi kondicioni trener.

 

 

 

 

 

 

P