KAKO SLOMITI JAVOR!?

Partizan je arhiviran, već u petak stiže Javor, a pobeda je imperativ…

-Da je lako, nije, posebno zbog pritiska što šest ekipa ispada. Čak i oni koji imaju 30 bodova strepe da ne uđu u lošu seriju i problem. Crta se podvlači na kraju. Posle prvog dela prvenstva smo ostali u zoni ispadanja, sa 18 bodova, u nastavku nam treba više. Nećemo moći non – stop da pobeđujemo. Negde ćemo izgubiti bodove, nekada ih dobiti kad se i ne nadamo, ali moramo da gradimo opstanak na optimizmu, a biće nam potrebno i malo sreće – istakao je Milan Đumi Đuričić, šef Napretkove struke.

Javor je već na startu ispoljio zavidnu efikasnost i sa 4:1 savladao lučansku Mladost na domaćem terenu.

-Javor ima jedan specifičan kvalitet, 80 odsto ekipe igra već treću godinu zajedno, što je u Srbiji retkost. Mi smo promenili način igre, ne igramo više u niskoj zoni. Pokušaćemo na drugi način da opstanemo u Ligi.

Šta su aduti gostiju iz Ivanjice, odakle preti najveća opasnost…

-Javor je generalno ekipa koja neguje timski duh. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, poput Lukovića, Maričića, Jevremovića, znači oba bočna igrača i centralni napadač. Igraju tvrdu odbranu, imaju novog tamnoputog igrača, koji je odigrao prvu utakmicu protiv Mladosti i još uvek ga ne poznajemo dobro, ali prvi utisak je da poseduje značajan kvalitet. Sigurno je da Ivanjičani u Kruševac dolaze rasterećeni, jer ključno je da pobeđuju kod kuće, a na strani – šta urade. U tome je neka njihova prednost. Sa druge strane, mi jako želimo tu pobedu i mislim da ćemo je i ostvariti. Verujem u tim, u svoj rad i klub u koji sam došao – poručio je na kraju strateg Čarapana Milan Đumi Đuričić.

P