SOLIDAN UTISAK

Na prolećnoj premijeri, na Topčiderskom brdu, rezultat manje – više očekivan. Partizan je zasluženo pobedio – 3:0, ali ostaje žal što bar jedna lopta nije završila u mreži iza Stojkovićevih leđa. A, bilo je šansi. Posle gola Jovića Napredak je zapretio preko Melunovića, ali nakon udarca glavom lopta je za malo prošla sa spoljne strane stative. Holander je duplirao prednost crno – belih, a potom se ukazala nova prilika za Čarapane. Kočić je dobro poveo napad, a u situaciji kada je trebalo da asistira, desno Čečariću, ili levo Melunoviću, koji su imali otvorene pozicije za šut, odlučio je da sam završi akciju. Pogrešno! Viđen je potom i projektil Milunovića, letela je lopta pod prečku, a Stojković je odlično intervenisao i podsetio na reprezentativne dane.
Suma je, čim se pojavio na terenu, počeo da pravi dosta problema Napretkovoj odbrani, pripadaju mu i velike zasluge za treći gol crno – belih, koji je postigao Marković. Viđena je nešto kasnije i sporna situacija u kaznenom prostoru domaćih. Igrao je rukom Vujačić, ali ostala je nema pištaljka sudije Milanovića, mada je mogao mirne duše da pokaže na belu tačku…
Sve u svemu, igrali su Čarapani otvoreno na crno – beloj strani Topčidersog brda i nisu se obrukali, a ovu utakmicu svakako će pamtiti Luka Laban, koji je odigrao prvih 45 minuta u prvom timu, ali i Nemanja Đeković, koji je dobio šansu u finišu utakmice.
Mnogo važniji od duela sa Partizanom je sledeći ispit, koji nas čeka već u petak. Pod Bagdalu stiže Javor Matis, direktan rival u borbi za opstanak, a o težini zadatka koji treba rešiti pobedom svedoči ubedljiv trijumf Ivanjičana na domaćem terenu protiv Mladosti – 4:1.

Fotografija: Ivica Veselinov (Sportski žurnal)

P