KAD I SREĆA OKRENE LEĐA

Najavljivali su Napretkovi fudbaleri pobedu nad Javor Matisom, na kraju morali da se zadovolje podelom bodova – 1:1!

Početak je bio šokantan i nesvakidašnji. Već u 11. minutu gosti su stigli do vođstva tako što je golman Ostojić sam sebe matirao. Sunce u oči, jak vetar, nespretna intervencija, tek lopta je završila u mreži na oduševljenje gostiju.

Pokušao je Napredak da uzvrati, ređale su se šanse pred Lazovićevim golom, ali sreća je bila saveznik Ivanjičana i mirovala je njihova mreža sve do 77. minuta, kada je novajlija Bačanin uspeo da uspostavi rezultatsku tavnotežu. Posle samo dva minuta u igri odlično je, jesenas prvi strelac Srpske lige Zapad, ispratio Čečarićev centaršut i pogodio iz neposredne blizine. A, malo je falilo da tri minuta kasnije režira potpuni preokret, međutim, lopta je završila na mreži.

U finišu, pokušala su oba rivala da stignu do pobede, ali promene rezultata nije bilo…

Konstatujući da su srećno stigli do vođstva, trener Javor Matisa Igor Bondžulić je posle utakmice istakao:

-Napredak je bio nadahnut, imao značajno veći posed lopte, ali odolevali smo do poslednjih 15 minuta. U svakom slučaju, da nam je neko pre utakmice ponudio bod, oberučke bi prihvatili.

Šef struke kruševačkog prvoligaša Milan Đumi Đuričić je, praveći rekapitulaciju, naglasio:

-Primili smo gol, kakav se retko viđa. Bila je to jedina Ostojićeva intervencija, jer gosti nisu uputili više ni jedan udarac u okvir našeg gola. Raduje me, ipak što smo stvorili puno šansi, često šutirali. Navijači koji su pratili prenos mogli su da vide Napredak koji želi da igra, bori se. Od kako sam u klubu, ovo je bila naša najbolja utakmica. A, da li sam zadovoljan, ili nezadovoljan, već sam rekao – crta se podvlači na kraju.

Foto: Mlađan Ivanović (Sportski žurnal)

P