JEDAN, ALI VREDAN

Cilj je ispunjen, upisana je druga pobeda: Napredak – Radnički 1923 1:0!

Iako je temperatura bila skoro nepodnošljiva, diktirali su Napretkovi fudbaleri sve vreme visok ritam, od početka krenuli u ofanzivu i opsedali Radošev gol i već u drugom minutu imali šansu da povedu: Spremo je odapeo kao iz praćke, a golman Kragujevčana uspeo da izboksuje loptu. Pretio je potom, u dva navrata Bačanin, a Stefan Jovanović, posle sjajne asistencije prezimenjaka Đorđa, stavio je Radoša na veliko iskušenje u 28. minutu. Dva minuta kasnije izblokiran je kapiten Marjanović. Do kraja prvog poluvremena Bačanin je još dva puta pokušao da promeni stanje na semaforu, ali lopta nije htela u gol.

I u nastavku – potpuna dominacija Čarapana, koja je konačno urodila plodom u 62. minutu, kada se zatresla mreža Radničkog 1923. Doduše, pomoćni sudija Rijavec je podigao zastavicu, signalizirajući nedozvoljenu poziciju, ali nakon provere u VAR sobi, glavni delilac pravde Radaković je priznao gol, jer posle šuta Stefana Jovanovića malerozni Rašo, koji samo što je ušao u igru, je zakačio loptu i savladao svog golmana.

Do kraja, VAR je još jednom bio odlučujući, u 73. minutu „pocrveneo“ je Filipović, zbog igre đonom. Nisu se, iako brojčano slabiji, gosti mirili sa porazom, krenuli su odvažnije, ali bez konkretne šanse da stignu do izjednačenja.

 

P