PRILIKA DA SE IZMERIMO SA ŠAMPIONOM

Predstoji gostovanje na najvećem srpskom stadionu. Kao i uvek, Crvena zvezda je apsolutni favorit, ali kako to često akteri utakmica znaju da kažu – lopta je okrugla i sve se rešava na terenu. Duel na stadionu Rajko Mitić dolazi između dva Zvezdina evropska izazova protiv Šerifa, šampiona Moldavije, ali niko u Napretku se ne obazire na kiks srpskog prvaka u prvoj utakmici i veliko iskušenje koje ih čeka u revanšu, jer ima Zvezda veliki fond igrača i mogućnost da rasporedi snage za bitke na oba fronta. Jedno je sigurno, Čarapanima motiva neće nedostajati. Naprotiv…

-Učinićemo sve da odigramo maksimalno dobro, a i ukoliko izgubimo, nismo mnogo izgubili. Fali nam dosta igrača. Sada ne može da brani golman Vasiljević, koji je pozajmljen iz Crvene zvezde i takav je dogovor klubova. Kerkez je na putu oporavka i verovatno će biti spreman za utakmicu sa Lučancima. Možda je mogao na teren i sada, ali bio bi prevelik rizik. Nedostaju nam i dalje Pantić, Milovanović i Stevanović, ali očekujem da se vrati Mršić i tu bi malo više dobili na skoku. U svakom slučaju, imamo utakmicu u kojoj treba da se izmerimo i u jednoj lepoj atmosferi se predstavimo na najbolji način. I verujem da će tako biti – istakao je Milan Đuričić, šef stručnog štaba.

Defanzivac Jovan Marinković je u odsustvu Mršića i Kerkeza povukao najveći deo tereta u odbrani u prethodnim susretima, a uoči gostovanja na crveno – beloj strani Topčidesrkog brda poručuje da Napredak sa puno samopouzdanja čeka duel sa Zvezdom.

-O protivniku, aktuelnom šampionu, ne treba trošiti reči. Gledamo sebe, spremamo se, radili smo analizu protivnika i znamo koje su naše prednosti na toj utakmici. Pokušaćemo da iskoristimo neke njihove mane kako bi došli do povoljnog rezultata i vratili se kući zadovoljni.

P