IGRAJ FUDBAL, BUDI SREĆAN

Kada je 2001. godine pokrenuta Mini Maxi liga osnovni cilj je bio popularizacija dečijeg fudbala, među devojčicama i dečacima uzrasta od četiri do 12 godina i želja da se iz kvantitativnije baze u cilju sticanja fudbalskih veština selektuju najmlađi za prvu takmičarsku selekciju – petliće. Ali, i da se deca pravilno telesno razvijaju , usvoje i neguju plemenite i ispravne životne vrednosti, nauče fer – pleju. Uz slogan „Igraj fudbal, budi srećan“ tako već 22 godine tokom zime stasavaju tako neki novi fudbalski klinci i klinceze.

Neizostavni deo ove velike i značajne fudbalski manifestacije su i naši najmlađi fudbaleri, polaznici Škole fudbala. Ove zime nastupaju selekcije rođene 2013, 2014. i 2015. godine. Igraju fudbal, takmiče se i druže se sa vršnjacima i na taj način spremaju za one prave fudbalske izazove.

Do sada su odigrana dva kola. U prvom, Napredak 13 je odigrao nerešeno – 1:1 sa Jedinstvom Pro soker, a u drugom savladao bruske Vukove sa 2:0. Napredak 14 je startovao sa dve pobede, protiv Jedinstva Pro soker i Duela su bile identične – 2:1. Napredak 15 je u prve dve runde poražen, od ekipe Vaske sa 3:0, od bruskih Vukova -1:0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P