BEZ GOLOVA I POBEDNIKA

Najavljivali su i priželjkivali pobedu naši fudbaleri, imali nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu da „rane“ Zmajeve, možda i reše pitanje pobednika, ali neprikosnoven je bio golman Voždovca Krunić. Izuzimajući dva pokušaja u prvom delu, Setoka u 11. i Mijailovića u 36. minutu, kada je Petrić uspešno zaštitio svoju mrežu, gosti nisu uspevali da zaprete…

Na suprotnoj strani, izabranici trenera Đorđevića su imali više od igre, stvorili nekoliko dobrih prilika. Prvu u 17. minutu kada je Bolha dijagonalom uposlio Stefana Jovanovića, a on centrirao na drugu stativu, pravo na glavu Čečariću, koji je pravovremeno skočio i – uzdrmao stativu. Samo minut kasnije, ponovo je tukao Čečarić, sada nogom, ali Krunić je bio na pravom mestu i uspešno intervenisao. Zapaženi Krstić je u 25. minutu odlično izveo slobodan udarac, lopta je letela pod prečku, ali još jednom se istakao golman gostiju i dobili smo samo još jedan korner. Nakon centaršuta Stefana Jovanovića u 34. minutu prihvatio je loptu Vukajlović i poslao je pored gola. Poslednja šansa za vođstvo u prvom poluvremenu viđena je u 37. minutu. Bila je to lepa tropotezna akcija: Šarić je poslao pas za Čečarića, usledila je asistencija za Bolhu, koji je promašio, za malo.

U nastavku, prva opasnost pred golom Voždovca viđena je u 49. minutu. Krstić je pronašao Bolhu, koji je poslao loptu u prazan prostor, u koji je utrčavao Đorđe Jovanović, ali stigao je da ga omete Damjanović i ponovo – samo korner. Nova šansa za vođstvo se ukazala u 65. minutu. Krstić je iz slobodnog udarca, koji je praktično bio skraćeni korner, ciljao direktno u gol, ali još jednom se isprečio Damjanović i prvi stigao do lopte. U odnosu na prvo poluvreme, tempo je potom opao, mada su u finišu i jedni i drugi pokušavali da stignu do pobede, ali golova nije bilo i „slađa“ polovina bodovnog plena pripala je Zmajevima.

P