PORAZI U PRIPREMNIM MEČEVIMA

U sklopu priprema za predstojeće prvenstvo u Kvalitetnoj ligi Srbije naši kadeti i omladinci su danas odigrali kontrolne utakmice. U prepodnevnom terminu kadeti su dočekali Radnički 1923 iz Kragujevca i izgubili sa 4:2. Viđena su dva različita poluvremena, prvo su Napretkove nade rešile u svoju korist – 1:0 pogotkom Trajkovića, a kada su u nastavku na teren izašli rezervisti, usledio je fijasko. Dva gola Kragujevčana u roku od dva minuta na početku drugog dela utakmice kao najava pobede, pa još dva za ubedljiv trijumf i pogodak Viktora Petrovića, koji je samo ublažio poraz.

Omladinci su u popodnevnom terminu izašli na megdan prvom timu prvoligaša Trajala, koji je u završnoj fazi priprema. I dok je na terenu bila kombinovana postava Gumara, dobro su parirali momci trenera Nikolića i prvo poluvreme je završeno bez golova. U drugih 45 minuta na terenu je bio prvi tim Trajala i osetila se dobro razlika između seniorskog i omladinskog fudbala. Trajal je četiri lopte smestio u Napretkovu mrežu i zasluženo pobedio.

Generalno, rezultati u pripremnog periodu nikad nisu primarni, jer treneri daju šansu svim igračima, isprobavaju razne taktičke varijante, ali svaka lekcija je važna…

P