BEZ BELE ZASTAVE

Vojvodina je favorit, niko ne spori. Uostalom, samo dva puta su Čarapani slavili na stadionu Karađorđe, oba puta sa minimalnih 1:0. Prvi put u aprilu 2015. godine, strelac je bio Marko Gobeljić, a drugi – u oktobru 2018. kada je Lalama presudio Đuro Zec.

Pred duel, zakazan za petak, iz Napretkovog tabora poručuju da idu u Novi Sad bez bele zastave, sa željom da ostvare pozitivan rezultat…

-Učinićemo sve da se vratimo neporaženi, iako gostujemo trenutno trećeplasiranom timu. Biće teško, naravno, posebno što i dalje ne možemo da računamo na kapitena Kostića i Tomića, koji su se povredili u Surdulici – istakao je šef Napretkove struke Milan Đuričić.

Bez obzira na trenutni plasman, pravo na nadu niko Čarapanima ne može osporiti.

-Vojvodina ima odličan tim, skup sjajnih pojedinaca, dobrog trenera. Naša želja je da im se suprotstavimo na najbolji način, odigramo dobro i izborimo pozitivan rezultat. Šta je povoljan ishod, teško je reći. Nekad je bod puna kapa, ali ume da bude i nezadovoljavajući saldo. Videćemo kako će teći razvoj događaja na terenu. U svakom slučaju cilj je da napredujemo kao tim i osvajamo bodove – naglasio je vezista Saša Marjanović.

Marjanović je definitivno jedan od ključnih Napretkovih igrača, motor i mozak ekipe, ali neće ga gol, iako je bilo dosta šansi.

-Dolaskom trenera Đuričića dobio sam veću slobodu i u fazi napada i rezultiralo je to sa nekoliko dobrih prilika za gol. Nastaviću da se trudim, nadam se da će biti i golova – poručio je Marjanović.

Pričati o kvalitetima Vojvodine, izlišno je, u svakoj liniji u timu imaju sjajne individualce…

-Posle Zvezde i Partizana, Vojvodina ima najskuplji tim u ligi. Zadnja linija odlična – Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević, u sredini Drinčić, Bojić, Čović, Mrkaić u špicu. Doveli su sad i Simića iz Zvezde. Iskreno, očekivao sam da će Novosađani da se bore za titulu. Sa druge strane, mi smo tim koji raste i to me raduje. Nadovezaću se na Saletovu priču, nije nam u ovom trenutku važno ko daje golove. Važno je da ih bude što više, kako bi što pre obezbedili opstanak. Sale je pravi vođa i verujem da će biti i njegovih golova, ali zaista je nebitno ko će se upisati u strelce i često im ponavljam najvažniju činjenicu – najbolji pojedinac je tim! I očekujemo da i u Novom Sadu ispoljimo taj timski duh. Respektujemo Lale, maksimalno, ali se ne plašimo – jasan je Napretkov strateg Milan Đuričić.

Osim povređenih Kostića i Tomića, ne računajući već duže odsutnog Mrkića, koga čeka operacija, pod znakom pitanja je i napadač Melunović, ima problema sa leđima. Dobra vest je da se oporavio mladi vezista Rašković i konačno se uključio u rad sa ekipom.

-U fudbalu uvek nekog nešto boli, ali pravi su oni koji znaju da igraju preko bola – zaključio je trener Đuričić.

P