KONAČNO POBEDA!

Trnovit je bio put do prvog prolećnog uspeha, ali hod po mukama na kraju je urodio željenim rezultatom. Čovek odluke je bio Marko Bačanin, uspeo da ispravi sve greške saigrača iz dotadašnjeg dela utakmice i postigne jedini gol na utakmici, vredan tri dragocena boda: Napredak – Inđija 1:0!

Bio je ovo susret bez prva na grešku za igrače kruševačkog superligaša i, očekivano, trema im je okovala noge, a mogli su sve da reše još u prvom poluvremenu. Neće gol Sašu Marjanovića, dva puta je u uvodu utakmice pogodio okvir gola, pretili su i Melunović i Milunović, a ono što je promašio Kočić u 16. minutu graniči se sa nemogućim.

Gosti su u prvom poluvremenu zapretili tek dva puta. Đorđević je u 22. minutu tukao sa distance za malo pored gola, a u poslednjim trenucima umalo da kazne sve promašaje domaćih. Sjajno je Bastajić asistirao Aleksiću i kada su svi već videli loptu u mreži, panterskom reakcijom Ostojić je uspeo da spreči najgore…

Posle samo dva minuta igre u nastavku, još jednom je prečka spasila Inđijce posle pokušaja Marjanovića iz slobodnog udarca. Usledio je period ravnopravne igre, a onda je na scenu u 81. minutu stupio Bačanin i prekratio muke…

Čestitajući Napretku na pobedi, uz želju da izbori opstanak, trener gostiju Dejan Čelar je naglasio:

-Došli smo u Kruševac sa željom da ostanemo na nivou prethodnih partija i mislim da smo u dobroj meri i uspeli. Napredak je bio bolji za taj jedan gol i zasluženo pobedio.

Šef struke domaćih Milan Đuričić, ne skrivajući zadovoljstvo zbog pobede, je istakao:

-Ponovno smo promašili brojne šanse u prvom poluvremenu. U drugom, vodila se ravnopravna borba, tražili smo od igrača da ne srljaju. Ulaskom Bačanina stvari su se preokrenule u našu korist. Drago mi je zbog njega, momak koji je do nedavno igrao u Srpskoj ligi, postao je pravi džoker, postigao već drugi gol.

Predstoji gostovanje, u petak, kod Vojvodine u Novom Sadu, a sledeće srede nam stiže još jedan direktan rival u borbi, beogradski Rad.

Foto: Mlađan Ivanović (Sportski žurnal)

P