ZVEZDANO VEČE ĐORĐA JOVANOVIĆA

Premijera je uspela! Ubedljiva pobeda u režiji mlađanog Đorđa Jovanovića, koji je postigao dva gola i asistirao Kočiću za treći, za ubedljivu i zasluženu pobedu od 3:0 nad novajlijom u ligi, Kolubarom iz Lazarevca.

Počelo je loše, već u drugom minutu povredio se iskusni štoper Kerkez i trener Đuričić je bio prinuđen da izvrši prvu izmenu. Dok su se Čarapani pregrupisali i konsolidovali, gosti su u nekoliko navrata pripretili, ali ostala je netaknuta Vasiljevićeva mreža, do kraja.

Napredak je uzvratio u 11. minutu, ali posle šuta Sprema lopta je fijuknula pored gola. Pokušao je potom Kočić, pa Spremo pogodio golmana Puletića, a onda je u 24. minutu Kolubara kapitulirala. Prvenac na debiju ubeležio je Đole Jovanović i gol posvetio povređenom Pantiću! „Bonus“ Čarapana, za koga je trener Đuričić najavio da očekuje da dokaže da je superligaški kalibar, upisao se na semafor i u 42. minutu i razgalio srca navijača, posebno pristalica, koje su stigle iz Požege da mu uveličaju prvi nastup u eliti srpskog  fudbala.

Samo što je počelo drugo poluvreme umakao je čuvarima brzonogi Đorđe Jovanović, junak na premijeri pod Bagdalom, pa idealno asistirao Kočiću, za erupciju oduševljenja na tribinama. I tada je sve bilo rešeno!

Poslednjih dvadesetak minuta Napredak je igrao bez isključenog Stefana Jovanovića, ali nisu gosti uspeli da materijalizuju brojčanu nadmoć…

P