ZAVRŠNICA ZA INFARKT I – POBEDA U LUČANIMA

Posle gola Zličića u 26. minutu vodili smo narednih 75, a onda je Frajdej uspeo glavom da matira Bajića i poravna na 1:1.  i Bukvalno u poslednjem napadu iz igre, posle asistencije Đorđa Jovanovića, osujetio je golman Stamenkovića našeg napadača Bojovića da se upiše u strelce. Usledio je korner, izveo ga je Zličić, a loptu na prvoj stativi dočekao Đorđe Jovanović. Na putu ka golu, zakačila je lopta kapitena domaćih Miloševića i – odsela u mreži za konačnih 1:2 i značajna tri boda na Napretkovom kontu!

U međuvremenu, mnogo naboja i uzbuđenja pred oba gola. Pre našeg vođstva gosti su pogodili prečku, a u 25. minutu imao je odličnu šansu Bojović, ali istakao se golman Stamenković. Usledila je tropotezna akcija: Đeković je prosledio loptu Ljubomircu, usledila je asistencija kapitena za Zličića, koji je poveo loptu korak – dva, odlično nanišanio i pogodio sam ugao gola Mladosti. U samom finišu prvog poluvremena i Ljubomirac je oprobao šut, epilog – novi korner…

Samo što je počelo drugo poluvreme Stanojlović je odlično centrirao sa desne strane, a sa ivice peterca Bojović nije uspeo da pogodi levicom. Savić je u 60. minutu odrabio nezgodan udarac Frajdeja, a 12 kasnije morao je naš golman da napusti teren. Posle jednog prekida, u duelu sa Miloševićem ostao je na travi, a sudija Jeknić je pozvao medicinski tim da hitno uđe na teren. Ubrzo su stigla i kola hitne pomoći, ali pridigao se Savić, želeo da ostane u igri, međutim, odluka doktora naše ekipe  Tomićevića je bila da ga treba poštedeti daljih napora.

Želeli su Lučanci da anuliraju „minus“, krenuli u finišu u totalnu ofanzivu, a na suprotnoj strani u roku od nepuna dva minuta (85. i 86.) mogao je Stanojlović dva puta da matira Stamenkovića i reši sve dileme, ali iskusni golman Mladosti, a čuvao je svojevremno i naš gol, bio je uspešniji od mladog napadača. Usledila je kazna u prvom minutu sedmominutne sudijske nadokande vremena, kada je Frajdej glavom, sa desetak metara poravnao na 1:1. I kada se činilo da će bodovi biti podeljeni, bukvalno u poslednjim trenucima na semaforu je zasvetlelo – 1:2!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P