ZA POVRATAK U PLEJ – OF

Danas je završen prvi deo priprema, a već sutra naša ekipa se seli u staru tursku bazu, u Antaliju, gde će nastaviti rad. U planu su četiri prijateljske utakmice, kroz koje treba da se formira i uigra tim za nastavak šampionata.

Na današnjoj konferenciji za medije šef struke Dušan Đođević sumirao je utiske, kada je u pitanju prelazni rok i do sada urađeno:

-Letos smo imali svesni haos, a sada smo tražili mir, planirali da tri – četiri igrača odu, isto toliko dođe. Sa namerom da angažujemo kvalitetne igrače i sa zadovoljstvom i iz ove perspektive mogu da kažem da smo u tome uspeli. Doveli smo tri reprezentativca, dva mlada reprezentativca naše zemlje, reprezentativca Estonije, uz Uroša Ljubomirca, koga se fudbalska javnost u ovom trenutku možda i ne seća i ne pamti, ali ko malo ozbiljnije prati fudbal, a nadam se da sam u toj ulozi, vrlo dobro ga zna. I naravno da sam zadovoljan, delimično, a za potpuno zadovoljstvo biće potrebni rezultati. Sve ovo smo smo uradili uz pomoć, pre svega, predsednika kluba Miloša Nenezića i Uprave i u saradnji sa Crvenom zvezdom, koja nam je dala na „korišćenje“ dva bisera, a oni imaju veliku želju da ovde zablistaju.

Predstoji dvonedeljni rad u Antaliji. Ekipa će biti smeštena u luksuznom Ic hotelu u Beleku.

-Antalija je zimska baza, ne samo srpskih, već i klubova sa mnogo drugih podneblja. Svako ko je bio u Turskoj, zna o čemu pričam. Tamo su hoteli odlični, tereni još bolji, protivnici jaki. Imamo tri zakazane utakmice, na licu mesta ćemo pronaći četvrtog, za „generalku“ i u poslednjoj nedelji pred start prvenstva u Kruševcu uraditi finalizaciju priprema – istakao je trener Đorđević.

Predviđeno je bilo da na konferenciji za medije budu svi novi igrači, ali zbog smrtnog slučaja u porodici izostao je Uroš Ljubomirac, pa su se kruševačkoj javnosti predstavili Nikola Knežević, Nikola Stanković i Mark Oliver Rosnup.

Nikola Knežević je jesenas nosio dres Grafičara i po opštem mišljenju bio je najbolji igrač Prve lige Srbije, postigao šest golova i upisao sedam asistencija…

-Pre svega, želeo bih da se zahvalim saigračima i stručnom štabu na prijemu. Prihvatili su nas odlično, kao na treninzima, tako i u svlačionici. Mislim da smo se i mi snašli i za sada nemam nikakavu zamerku – naglasio je Knežević, koji je dobio i čast da nosi Napretkovu „desetku“, a na pitanje: očekuje li ulogu startera, usledio je odgovor:

-Ja ću da radim najbolje što budem mogao, a na šefu je da odluči.

Aklimatizacija nije bila problem Nikoli Stankoviću, jer rodom je iz Vrnjačke Banje:

-Poznat mi je dobro ovdašnji mentalitet i zaista mi nije bilo teško da se uklopim, tim pre jer su saigrači fenomenalni i uvek su tu da nam pomognu sve što treba.

O očekivanjima, Stanković, koji je jesenas bio u prvom timu šampiona i zabeležio šest nastupa, ali i igrao za Zvezdine omladince na međunarodnoj sceni, je rekao:

-Zna se da Crvena zvezda uvek ide na pobedu, tako sam naučen odmalena i trudiću se da to primenim i ovde i nadam se da ćemo Napredak da vratimo tamo gde mu je i mesto, u plej – of.

Mark Oliver Rosnup, estonski reprezentativac, koji je u domovini osvojio sve što je mogao, je otkrio kako je stigao u Napredak, ali i da nije prvi put u Srbiji:

-Igrao sam u Levadiji zajedno sa Markom Putinčaninom, koji mi je rekao sve najbolje o Napretku i tako je došlo do konekcije sa klubom. Zadovoljan sam što sam u Srbiji, u koju sam ranije dolazio sa reprezentacijom do 17 godina. U Napretku sam naišao na odličan prijem, svi su mi poželeli dobrodošlicu, sviđa mi se i grad. Sve je do sada u najboljem redu i nadam se uspešnoj sezoni.

 

 

 

 

P