VREME ZA RUŠENJE TRADICIJE!?

Zvuči neverovatno, ali Napredak nikad nije pobedio Voždovac u superligaškoj konkurenciji!? Sastali su se Čarapani i Zmajevi sa krova TC Stadion 14 puta. Šest utakmica završeno je nerešenim ishodom, osam puta je slavio, ubedljivo najnezgodniji rival. Pod Bagdalom, skor je pet remija i dva poraza. Da li je vreme da se tradicija sruši!?

-Sigurno da će to biti dodatni motiv, ali još više se uzdam u rad. Sve više dobijamo željenu fizionomiju i to uliva još veće samopouzdanje. Ekipa nadolazi, igramo dobro, stvaramo šanse, ali nedostaje taj završni pas. Posledica je to bremena koje nosimo, stalno nam visi nad glavom manjak bodova. U svakom slučaju, mogu da obećam jednu maksimalno borbenu partiju, izgaranje na terenu od prvog do poslednjeg minuta. Rezultat niko nikom ne može da garantuje, ali često ponavljam u svlačionici da je fudbal najpoštenija igra, koja uvek vraća onoliko, koliko daš – istakao je Goran Stevanović, šef stručnog štaba Čarapana, na konferenciji za medije, posvećenoj duelu koji je na programu u petak od 18 časova.

Nada se šef Napretkove struke da će i pod Bagdalom uskoro svanuti, da će se preći ta crta ispod koje su kandidati za ispadanje…

-Evidentno je da podižemo nivo komunikacije i razumevanja na terenu, delujemo sve sinhronizovanije i na vidiku je vreme kada ćemo važiti za favorita. Utakmicu sa Zmajevima sa Voždovca dočekujemo sa imperativom moranja, tada je najteže, ali siguran sam da imamo i kvalitet, a sve više i mentalitet pobednika i da ćemo da pružimo najbolje u trenutku kada je napotrebnije, kao što je to bilo protiv TSC – a.

U ekipu se vraća Mršić, sanirao je povredu i odradio suspenziju zbog parnih žutih kartona.

 

P