VOJVODINA ODNELA SVA TRI BODA

Početak nije nagoveštavao konačan rasplet, ali posle velike borbe, zahvaljujući u prvom poluvremenu fenomenalnom golmanu gostiju Careviću, smušenoj odbrani prilikom prekida u 17. minutu kada je Čumić matirao Petrića i loše izvedenom penalu Matića, gosti su na odmor otišli sa prednošću od 1:o…

U lepom ambijentu pod Bagdalom, uz podršku sa tribina, a navijači sa severne tribine imali su veliku podršku u mališanima iz fudbalskih škola iz našeg grada, fudbalerki Napretka, ali i dece iz našeg podmlatka, očekivala se pobeda, ali… Već u četvrtom minutu Carević je najavio da će biti jedan od junaka i umesto da povedemo, primili smo gol u 19. Brzo su Lale izvele prekid, Čumić je uleteo iz drugog plana pored Pantića i pogodio dalji ugao Petričevog gola. Šansu za izjednačenje smo imali samo dva minuta kasnije. Vitas je oborio Bastajića, sudija Lukić pokazao na belu tačku, a Matić je odmah uzeo loptu. Umesto egzekucije, usledio je loš šut i Carević je nogom sačuvao mrežu. Odbila se lopta do Putinčanina, činilo se da će, ipak završiti u mreži, a onda je usledila još jedna fantastična intervencija golmana Vojvodine.

U 27. minutu Krstić je iz slobodnog udarca gađao pored gola, a čuvar novosadske mreže osujetio je Đorđa Jovanovića deset minuta kasnije, u trenutku, kada se činilo da je mat neminovnost. I konačno, u finišu prvog poluvremena sreća je bila saveznik Lala, jer u želji da ne dozvole Đorđu Jovanoviću da stigne do lopte, usmerili su je defanzivci Vojvodine na – stativu!

Na startu drugog poluvremena trener Đorđević je izvršio dve prinudne izmene i umesto Pantića i Kerkeza, koji su se požalili na povrede, na teren poslao Đekovića i Šarića. Imali su naši momci inicijativu, u želji da stignu do izjednačenja i u jeku ofanzive, u 61. minutu, posle brzog napada i asistencije Nikolića, rutinski je Malbašić podigao na 2:0.

Sve do kraja bili su uzaludni pokušaji da se promeni rezultat, povrh svega crveni karton je dobio Đeković i Vojvodina je iz Kruševca odnela sva tri boda…

 

 

 

P