MATIĆ: NIKO VIŠE OD MENE NIJE ŽELEO

Greška i neopreznost  iz 19. minuta duela sa Vojvodinom bila je skupa, munjevito su gosti izveli prekid i stigli do vođstva. Šansa za izjednačenje, ipak se brzo ukazala, posle samo dva minuta dosuđen je penal posle faula nad Bastajićem. Loptu je, očekivano odmah uzeo Matić, jer prvi je izvođač. Nije, međutim, realizovao najstrožu kaznu.

-Novosađani znaju kako izvodim penale, zato sam odlučio da šutiram po sredini, ali visoko, jer očekivao sam da će Carević da se baci. Nije, ipak ispalo tako, a niko više od mene nije želeo da dam gol. Imao sam dvostruki motiv, prvo zbog Napretka čiji dres nosim, a zna se da sam došao iz Vojvodine. I mnogo mi je krivo, zbog saigrača, ali i navijača – ne može da prežali Bojan Matić.

Da je rezultat na kraju bio pozitivan, sigurno bi lakše preboleo…

-Silno smo želeli pobedu. Nadigrali Vojvodinu, mogli u prvom poluvremenu da postignemo bar dva gola. Po svim parametrima smo bili bolji, izuzimajući krajnji ishod, koji je na kraju, ipak jedini bitan. Nažalost, dešavaju se takve stvari u fudbalu, izgubiš kad si bolji, ali nekad i nezasluženo stigneš do tri boda. Moramo da se okrenemo sledećim izazovima i idemo u Beograd, na „krov“ na Voždovcu, po drugu pobedu sa gostovanja – zaključuje Matić.

 

 

 

P