U NEDELJU OMLADINSKI DERBI ZA ELITU

Kadeti su pobedom nad Crvenom zvezdom (2:1) na najlepši način završili prvenstvo i izborili opstanak, odnosno pravo da i u sledećem prvenstvu igraju u najvišem rangu – Kvalitetnoj ligi Srbije. A, do spuštanja zavese na ovu sezonu preostale su utakmice poslednjeg kola pionira i petlića, koji dočekuju Car Konstantin, odnosno niški Radnički 2, dok su omladincima ostale još dve utakmice. Ključna je u nedelju, pod Bagdalu stiže prvi pratilac i najveći rival niški Radnički, koji ima tri boda manje. To znači da nam je za „overu“ prvog mesta dovoljan i bod.
-Odgovara nam i remi, ali idemo na pobedu, slavili smo i u Nišu, a ovom prilikom pozivam navijače da nas u što većem broju podrže i da se u nedelju radujemo zajedno – ističe kapiten Luka Laban.
Trener Marko Đorđević uverava da je ekipa spremna:
-Pre svega, želim da izrazim zahvalnost svim ljudima u klubu, jer podrška pred ovako važan meč je izuzetna i mnogo nam znači. Pred utakmicu sezone, posebno me raduje činjenica da momci odlično rade, spremni su, svesni odgovornosti. Kompletni smo, nema kadrovskih problema. Što se tiče Radničkog, znamo kvalitete i prednosti, ali i mane, koje ćemo pokušati da iskoristimo i, naravno, nadam se slavlju posle utakmice.
Utakmica Napredak – Radnički igra se u nedelju, od 11 časova na Mičetovom stadionu.
A, crtu na sezonu u finišu podvukao je Zoran Ristić, šef razvoja omladinskog fudbala u našem klubu:
-Zadovoljni smo, nadam se da ćemo u nedelju, posle omladinskog derbija, moći da konstatujemo da je sve planirano ispunjeno. Uspeli smo, iako nije bilo sve idealno na početku. Imali smo dosta problema, posebno sa kadetskom i pionirskom ekipom, jednostavno, dece nije bilo. Uspeli smo, uz veliki trud i zalaganje, da se kompletiramo i rezultati nisu izostali. Na početku smo pružili ruku saradnje svim klubovima iz grada i okoline. Mnogi su prihvatili, neki i nisu, a bilo je i opstrukcija. Poznato je da škola u našem klubu nije postojala pet godina, danas u bazi imamo peko sto dečaka i sve selekcije, koje mogu ravnopravno da se nose sa svima. Ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su pomogli, prvo Vladici Pribanoviću iz Aleksandrovca, koji je mnogo učinio da formiramo ekipe pionira i petlića. Takođe Trajalu, koji nam je ustupio nekoliko dečaka, pre svega u kadetskoj selekciji. Moram da se zahvalim i svim trenerima na predanom radu, koordinatoru Nebojši Mihajloviću, koji je svoj deci bukvalno bio i majka i otac, brinuo o njima kao da su njegova rođena. Hvala i marketing timu, koji je ispratio sve naše aktivnosti, zahvalnost i ostalima zaposlenim u klubu, jer ovo je i njihov uspeh. Na kraju, ali pre svih, neizmerno hvala predsedniku Milošu Neneziću, direktoru Vladimiru Arsiću i generalnom sekretaru Valentini Vasić, koji su nam omogućili maksimalne uslove za rad i takmičenje i podržavali nas u svakom trenutku. Danas možemo reći da smo napravili tim, ali i sistem kako treba raditi i sada smo na pravom putu da ostvarimo najviši cilj, da školujemo igrače za prvi tim, jer to će biti naš najveći uspeh.

P