I OMLADINCI NA GLAVNOJ SCENI

Nesnosna vrućina je bila najveći protivnik akterima derbija, pa nisu demonstrirali partiju kakva dolikuje lideru i prvom pratiocu. Svakako, sputavajući je bio i značaj utakmice i nije bilo mnogo šansi, na kraju ni golova, ali i remi je bio po meri pulena trenera Marka Đorđevića, Napredak – Radnički 0:0.

Našom odbranom odlično je komandovao Nemanja Đeković, očekivano od seniorskog prvotimca, pa Nišlije nisu često bile u prilici da ugroze gol Nemanje Markovića. David Milićević je, na suprotnoj strani, u nekoliko navrata dejstvovao opasno, viđena su dva solidna pokušaja Đorđa Kotlajića, a odličnu priliku da obezbedi pobedu propustio je Branko Milosavljević u finišu. U svakom slučaju, ispit zrelosti je položen (do kraja je preostalo još gostovanje kod Reala u Nišu, ali prvo mesto je već obezbeđeno), pa ćemo u narednoj sezoni u Kvalitetnoj ligi Srbije, eliti fudbala za mlađe selekcije, imati i kadete i omladince.

Minulog vikenda završeno je i prvenstvo u Prvoj ligi RIS, za pionire i petliće. U poslednjem kolu pioniri su savladali Car Konstantin sa 4:0, a petlići deklasirali drugu ekipu niškog Radničkog – 12:1!

P