TSC „DRUGI ČIN“

Posle maestralne pobede u borbi za bodove Napretkovim fudbalerima predstoji novi okršaj sa TSC – om, sada u Kupu i na gostujućem terenu, u Senti.

-Posle briljantnog trijumfa i odlične igre u subotu nije bilo puno vremena za slavlje i odmor, uveliko smo fokusirani i ozbiljno razmišljamo i o Kupu. Bez obzira na sve probleme sa povredama, uključujući i poslednje, sa prvenstvene utakmice sa TSC – om, idemo u Sentu sa još više ambicija, posebno samopouzdanja, nego pred prethodni okršaj – jasan je Goran Stevanović, šef Napretkove struke.

Na subotnjoj prvenstvenoj utakmici Čarapani su ostali i bez Melunovića i Kočića, koji neće istrčati na teren u Senti, pitanje je hoće li moći da pomognu saigračima u nedelju, na gostovanju Čukaričkom, na Banovom brdu, povredio se i Mršić. A, zbog brojnih kadrovskih problema, ali kao i nagrada za prikazano u prvenstvu u Omladinskoj i Kadetskoj ligi Srbije, na spisku za duel sa TSC – om u Kupu, našli su se omladinac Nemanja Đeković i kadeti Luka Laban i Đorđe Kotlajić.

-Mogu samo da ponovim, oni koji istrče na teren su najbolji u tom trenutku. Sa nama na put kreću, kao potvrda da vodimo računa i o podmlatku i tri momka o kojima se u poslednje vreme dosta priča. Očekujem da za njih, ali i ostale, koji čekaju prekomandu u prvi tim, to bude dodatni stimulans da rade još više i budu maksimalno posvećeni – ističe trener Stevanović.

Pred subotnji susret pobeda nad TSC – om spadala je u domen senzacije, sada više nije tako…

-Kup je specifičan, igra se samo jedna utakmica i ne pobeđuju uvek favoriti. TSC je odlična ekipa, sigurno da i kroz ovo takmičenje traži šansu da ponovo izađe u Evropu, a mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da mi prođemo dalje. Nema opuštanja, naravno, jer ako olako uđemo u utakmicu, mogu brzo da nam napune mrežu. Dakle, zaboravljamo šta je bilo, neophodna je ponovo maksimalna koncentracija, kao i na svakoj narednoj utakmici, a ono što može da raduje je činjenica da kao ekipa nadolazimo, da mlađi momci sve više pokazuju da zaslužuju Napretkov dres – naglašava Saša Marjanović, iskusni vezista Čarapana.

 

P