KAD JE NAJTEŽE – NAJBOLJI

Održali su Napretkovi fudbaleri obećanje i, bez obzira na brojne kadrovske probleme, uspeli da savladaju odličnu ekipu TSC – a sa 2:1. Odluka je pala u prvom poluvremenu. Posle prekršaja nad Kočićem u 20. minutu slobodan udarac izveo je Marjanović, “gađao” visokog Melunovića, a novi vođa čarapanskog napada je skočio pravovremeno i pored čuvara glavom poslao loptu van domašaja golmana Filipovića, za vođstvo i prvenac u Napretkovom dresu.

Gosti su izjednačili preko Đurića u 30. minutu, posle kornera, ali usledio je munjevit odgovor Kruševljana i Kočić je u 32. minutu odlično utrčao u zaleđe protivničke odbrane, prihvatio loptu i manirom rasnog strelca podigao na 2:1 i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

U drugom poluvremenu Napredak je prepustio Topolčanima inicijativu, jer ostao je bez oba strelca, morali su van igre zbog povreda i Melunović i Kočić, a TSC je pride pojačao napad uvođenjem Zeca, Silađija i Antonića. Briljirao je, međutim, omladinski reprezentativac Aleksa Jordanov, spustio je “rampu” ispred svoje mreže i nije dozvolio jednom od najboljih superligaških strelaca Lukiću da se upiše na semafor. Imao je mladi čuvar Napretkove mreže veliku podršku i pomoć i od saigrača. Ovom prilikom nije bilo slabe karike u četi trenera Stevanovića i na snazi je ostao rezultat iz prvog poluvremena.

Upisana su nova tri boda, a u kupu u sredu – kako bude. I za kraj, jedna zanimljivost: kao uspešan prognozer pokazao se naš oficijelni spiker Nikola Stevanović. Pred početka utakmice je najavio: „Biće 2:1“! I pogodio!

foto: Mlađan Ivanović (Sportski žurnal)

 

 

P