TRENUTAK ISTINE

U poslednjoj utakmici preliminarne faze prvenstva, u ponedeljak od 18:30, dočekujemo Metalac, koji se grčevito bori za opstanak. Pobeda je imperativ, jer garantuje plasman u plej – of…

-Osećamo veliku odgovrnost i obavezu prema klubu i navijačima i ponedeljak veče bih nazvao trenutkom istine kada je naša ekipa u pitanju. Imamo turbulentno proleće iza nas, svakako nije u skladu sa očekivanjima i mislim da su momci svesni svega. Okolnosti, bodovni saldo, sve što se dešavalo u toku prvenstva, bukvalno sve staje u tu jednu utakmicu. Kad sam došao u Napredak rekao sam da svi želimo borbu i utakmice sa najboljim klubovima u zemlji. Nasuprot tome stoji plej – aut, grčevita, teška i neizvesna borba za opstanak. Verujem da će momci protiv Metalca pokazati pravi karakter, kvalitet i reakciju kakvu svi priželjkujemo i da će, u jednoj sigurno teškoj utakmici, osvojiti tri boda i izboriti plej – of. Metalac je mlada, kompaktna ekipa, ima određenih kvaliteta, pod tenzijom je u borbi za opstanak, poput Novog Pazara, na suprotnoj strani, mi izbora, ni izgovora više nemamo. Bićemo lišeni pomoći Đuričkovića, koji se povredio u Novom Pazaru, a i dalje ne možemo da računamo na Tomića. Ostali su spremni – istakao je u najavi utakmice, apelujući još jednom na navijače da dođu u što većem broju i pomognu, šef struke Zoran Milinković.

Sve što nije valjalo u prolećnom delu sezone, protiv Metalca se može dobrim delom ispraviti. Pobeda nas sigurno vodi u plej – of, a ukoliko igrači na terenu u ponedeljak veče ispune očekivanja, možemo potom postaviti i više ciljeve. Svi u klubu, kao i navijači, svesni su da je nemoguće da su zaboravili da igraju fudbal, preostaje da to dokažu protiv gostiju iz Gornjeg Milanovca.

-Kao što je rekao šef, čeka nas utakmica koja je naš trenutak istine. Posle loše serije jasno je da nam neće biti lako, ali verujem da smo kadri da konačno rešimo problem. Metalac je ekipa sa dosta kvalitetnih igrača, ali ima i mana, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Prethodnih nekoliko dana smo radili veoma dobro, atmosfera u ekipi je na visokom nivou i smatram i verujem u saigrače i sebe da ćemo iz utakmice u ponedeljak izaći kao pobednici i, zajedno sa navijačima, radovati se plej – ofu i nastavku takmičenja – naglasio je mladi Đorđe Jovanović, drugi strelac naše ekipe.

 

 

 

P