TREĆA UZASTOPNA POBEDA!

Najavljivali su igrači da je pobeda protiv Kragujevčana jedina opcija, trener Đorđević pozivao na oprez, znajući kvalitet rivala, na kraju, posle divovske borbe upisana je treća uzastopna pobeda!

U uzbudljivoj utakmici u kruševačkom hramu, po teškom, kišom natopljenom i klizavom terenu, bilo je dosta šansi pred oba gola. Prva je viđena već u drugom minutu, kada Šarić nije uspeo da iskoristi poklon loptu i šutirao je pravo u golmana Lekovića. Ekspresno, na suprotnoj strani, zapretio je Vidosavljević u dva navrata. Prvi put nije bio precizan, a potom ga je osujetio kapiten Kerkez. Imali smo sreće u desetom minutu, posle dobrog pasa utrčao je u zaleđe odbrane Maksimović, srećom, okliznuo se i lopta mu je pobegla…

Uzvratili su Čarapani, posle prekida koji je izveo Krstić u 17. minutu, dobro je intervenisala odbrana Radničkog 1923, ali izbačenu loptu prihvatio je Đeković i vratio pred gol, gde je sačekao kapiten Kerkez, međutim, nije uspeo da je sprovede u mrežu. Jeste u 33. minutu, posle još jednog prekida. Skraćeni korner je izveo Krstić, usledio je trzaj glavom Kerkeza i mat za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Nisu se Kragujevčani mirili sa porazom, ali besprekorno je delovala naša odbrana, pa golman Petrić nije imao posla, bukvalno do poslednjeg minuta, kada je nakon udarca Cvetinovića iz neposredne blizine – odbranio pobedu. Pojačali su gosti napad u drugom poluvremenu svežim igračima, ali kako je teren bio sve teži za igru, teško je bilo i kontrolisati loptu. Zbog toga Čarapani nisu želeli ništa da rizikuju, već su odlučili da čekaju šansu iz kontranapada, a dobro zatvore prilaze svom golu.

Povratnik u ekipu Čečarić, koji se oporavio od povrede, u dva navrata je odigrao zapaženu ulogu. U 79. minutu je umakao čuvarima, centrirao, nije Matić uspeo dobro da zahvati loptu i stigla je do Vukajlovića, ali u teškoj poziciji je bio ofanzivni bek i nije mogao da ugrozi Lekovića. Dva minuta kasnije, dugu loptu je poslao Mićin, utrčao je Čečarić u prazan prostor, pokušao potom da pogodi dalji ugao Lekovićevog gola, ali nije uspeo i na snazi je ostao „minimalac“, vredan tri velika boda.

 

 

 

P