TEK ĆEMO BITI PRAVI

Bio je Nemanja Krstić izričit, pred duel sa Kragujevčanima, da je rezultat primaran, a igra u drugom planu. I upravo tako se može sumirati razvoj viđenog na terenu…

-Kada može da se igra lepo, a da se očekuje i dobar rezultat, onda kad si rasterećen, u gornjem delu tabele, pa nije strašno i kada izgubiš. Kao što je bio slučaj prošle godine, u periodu kada smo bili četvrti, peti. A, kada si u lošoj seriji i gori ti pod nogama, onda je važan samo rezultat, uostalom na kraju se pamti se samo broj bodova i plasman.

Sada se, jasno, lakše diše, a Nemanja svedoči koliko je igračima bilo teško u prethodnom periodu…

-Niko se nije nadao ovako lošem startu, jer ekipa je selektirana za mnogo veće domete i sigurno da poseduje kvalitet. Ali, pogledajte, koliko igrača je u prvom timu iz prošle sezone, kapiten Kerkez, Đeković, Stefan Jovanović i ja. Svi ostali su novi, a cele pripreme sa ekipom prošao je samo golman Petrić. Nemoguće je u tako kratko intervalu ukomponovati tim koji će odmah da igra dobro. Treba prvo između sebe da se dobro upoznamo, imamo poverenja jedni u druge, pa da se uigramo. A, kako nam je bilo, koliko teško, to samo mi znamo. Izgubimo, pa se vozimo nekoliko sati autobusom, prespavamo i dođemo ujutro na trening, maltene ne možemo da se gledamo. Nikome ni do čega nije. Košmar pravi. E, sad je već druga priča.

Sledi gostovanje kod Crvene zvezde…

-Vezali smo tri pobede, sad možemo na megdan šampionu potpuno rasterećeni, da se predstavimo u najboljem svetlu, jer nemamo šta da izgubimo na Topčiderskom brdu, a onda imamo pauzu u prvenstvu. Biće to prilika da nadokadimo sve iz pripremnog perioda, uigramo se u potpunosti i tek posle pauze, ubeđen sam, bićemo pravi i zaigrati i po ukusu navijača – poručuje odlični vezista Nemanja Krstić.

 

 

P