POBEDA JEDINA AMBICIJA

Pobedom nad novosadskom Mladošću GAT pomerili smo se sa „mrtve tačke“, trijumfom u Subotici napravili još jedan korak napred. I konačno, osmeh na licima igrača i trenera, pesma u svlačionici…

-Dve vezane pobede, izuzetno važne, za popravak raspoloženja, podizanje samopouzdanja. Svesni smo, naravno, da to nije ništa značajno, kada se ima u vidu ukupan bilans od početka prvenstva i da su nam potrebna još dva, tri dobra uzastopna rezultata da bi ušli u zonu plej – ofa, ali sada je svakako lakše – ističe komandant naše odbrane Dejan Kerkez.

Iskusni defanzivac bio je jedan od najboljih na terenu u Subotici, a na pitanje: da li je povratak na mesto uspeha, na stadion na kom se afirmisao, predstavljao posebnu motivaciju, odgovara:

-Jedina motivacija je bila da pobedimo, u čemu smo uspeli. Delovali smo na terenu u Subotici organizovano, pružili dobru partiju, ali siguran sam da možemo još bolje. I tek očekujem da demonstriramo pravu snagu ovog tima. Inače, za stadion u Subotici i Spartak me vežu lepe uspomene, međutim, emocije su trenutno vezane samo za Napredak.

Predstoji duel sa kregujevačkim Radničkim 1923, a kapiten poručuje:

-Jedina ambicija je pobeda. Ne znači to da potcenjujemo goste, koji imaju i kvalitet i iskustvo. Naprotiv, znamo da nas čeka još jedno veliko iskušenje, jer i oni traže izlaz iz krize, ali verujem da smo spremni da ispunimo sve zadatke koje stručni štab postavi ispred nas. I da vežemo treću uzastopnu pobedu.

 

 

 

P