TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO

Odlično su Napretkovi fudbaleri odigrali prvo poluvreme, pa i prvu polovinu drugog, postigli gol, a bilo je šansi i za više. Na kraju Subotičani su ih uzeli pod svoje, Marčić je i pod Bagdalom nastavio golgetersku seriju, na sreću domaćih nije imao raspoloženih saigrača u završnici i bodovi su na kraju podeljeni na ravne časti: Napredak – Spartak ŽK 1:1 (1:0).

Marjanović je oporbao šut u 22. minutu, dobro je intervenisao golman Dujmović i sačuvao mrežu. Samo minut kasnije, tražili su Čarapani penal, reklamirajući da je jedan od defanzivaca gostiju igrao rukom u šesnaestercu, ali nije tako mislio sudija Đorđić. Do vođstva su puleni trenera Stevanovića stigli u 31. minutu. Posle centaršuta sa leve strane kapiten Kostić je bio na pravom mestu i zakucao loptu u gol Subotičana. Do isteka prvog poluvremena mogao je Milunović da duplira prednost, ali posle snažnog šuta sa ivice kaznenog prostora odlično je intervenisao Dujmović i domaći su dobili samo korner.

Prvi su, u nastavku zapretili Čarapani. Mogao je mladi Mršić da se upiše u listu strelaca, kada je u stilu napadača pustio korak i posle proigravanja Sprema stigao nadomak Spartakovog gola u 55. minutu. Umesto šuta, usledio je pokušaj asistencije za Milunovića, na kraju – ništa od lepe prilike.

Usledila je kontraofanziva Plavih golubova, koju je krunisao Marčić, a do kraja, uzaludni su bili pokušaji na obe strane da se obezbedi rezultatska prevaga…

Napredak je protiv Spartaka igrao u sledećem sastavu: Ostojić -Stević, Mršić (od 77. N.Milovanović), M.Milovanović, Leković – Kostić, Marjanović – Kočić (od 81.Melunović), Mijić (od 57. Milošev), Spremo (od 81. Ćuković) – Milunović.

 

P