SUROVA KAZNA POSLE PREVIDA FAULA

Igrao se 89. minut kada je Stefan Jovanović ostao na travi posle duela sa Miladinovićem, nije bilo intervencije sudije, jeste sekund kasnije, kada je sviran faul za domaće. Dok se našem desnom beku ukazivala pomoć van terena posle očiglednog faula, slobodan udarac izveo je Milojević, pronašao pred Savićevim golom Pavkova, koji je glavom smestio loptu u mrežu za konačnih – 2:1!

Imali su naši momci u duelu na Banovom brdu nekoliko odličnih prilika, ne samo da izbegnu poraz, već i da slave. Već u 12. minutu, posle sjajnog prodora Stefana Jovanovića, nije kapiten Ljubomirac uspeo da poentira. Još bolja šansa viđena je u 19. minutu, kada je u zoni šuta, na 24 metra od gola domaćih oboren Bastajić. Slobodan udarac izveo je Marjanović, a lopta se od prečke odbila na gol – liniju, ali je nije prešla celim obimom, pritrčao je Bastajić, međutim, uspeli su nekako da se odbrane defanzivci Čukaričkog.

Serija malera nastavljena je i na Banovom brdu, u 27. minutu povredio se Mršić i morao van igre. Prinudno, na poziciju štopera morao je Vukajlović, a uz levu aut – liniju zaigrao je Stoiljković. Nisu, ipak naši momci odstupili od napadačkih pretenzija, u 40. minutu Krstić je lepo promenio stranu, pronašao Bastajića, koji je tukao preko gola. Podesio je potom bolje nišanske sprave naš krilni napadač i posle kontranapada koji je poveo Stefan Jovanović, efektno zatresao mrežu domaćih – 0:1, u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Samo što je počelo drugo, domaći su uspeli da izjednače preko Miladinovića. Mogli smo do novog vođstva u 62. minutu, ponovo je u dobrom prodoru bio Stefan Jovanović, poslao loptu u prostor za Majdevca, a isped njega Tošić umalo postigao autogol.

Na kraju, izmakao je zasluženi bod…

 

P