STVARAMO MOĆAN TIM

Posle povratka na klupu Gorana Stevanovića Plavog, svojevremeno sjajnog fudbalskog majstora, koji je sa Partizanom osvojio dve titule šampiona Jugoslavije, bio reprezentativac, a internacionalnu igračku karijeru gradio u Španiji, Portugalu i Grčkoj, sa trenerskom biografijom ništa manje vrednom, a bio je pomoćnih selektoru Iliji Petkoviću tokom uspešnih kvalifikacija za SP 2006. u Nemačkoj, potom selektor mlade reprezentacije, Napredak je ovog leta počeo da gradi moćan tim! Pod Bagdalu je stigao veliki broj novih fudbalera, što je još važnije dokazanih, sa zavidnom igračkom karijerom, ali i mladih i perspektivnih, od kojih su pojedinci prošli sve reprezentativne selekcije.

Napretkovu opremu ovog leta su zadužili: levi bek i povratnik u ekipu Nikola Vukajlović, iskusni i provereni napadač Marko Obradović, perspektivni desni bek Dragan Čubra, vezista i bivši kapiten mlade reprezentacije Makedonije Miloš Tošeski, još jedan odlični desni bek Uroš Ignjatović, jedan od najboljih krilnih napadača u Ligi u prethodnom prvenstvu Nikola Karaklajić, prekaljeni internacionalac, štoper Stefan Bukorac, još jedan povratnik, pre dve godine prvi strelac naše ekipe, napadač Marko Šarić, jedan od najboljih krilnih napadača na prvoligaškoj sceni Miloš Milivojević. Profesionalni ugovor zaslužio je omladinac Mateja Gajić, kao i nešto stariji Mario Marković, koji se poput Gajića dokazao tokom priprema. Obojica igraju u veznom redu. Kao pozajmljeni igrač Partizana, konkurenciju u odbrani je pojačao mladi štoper Nikola Miličić. Na pripremama u Sloveniji ekipi se priključio tandem reprezentativaca, napadač Mateja Bubanj i ofanzivni vezni igrač Mihajlo Petković.

Spoj mladosti i iskustva je uvek dobitna kombinacija, zna to ponajbolje prekaljeni trenerski vuk Goran Stevanović, koji na pripremama, sa saradnicima, traži formulu za uspeh u predstojećem šampionatu. Na prvi pogled, i laiku je jasno da je na pomolu stvaranje odlične ekipe, za visoke domete, i već sada mnogi nas svrastavaju u krug kandidata za najviši plasman, vide kao pretendenta u borbi za evro – vizu.

Šef stručnog štaba Goran Stevanović najavljuje prepoznatljivu igru i očekuje da če navijači to brzo prepoznati. Fudbaleri su optimisti, novajlija Tošeski smatra da bi na kraju mogli biti – na trećem mestu!

Put do uspeha, međutim, nikad nije lak i mnogo je okolnosti koje mogu da utiču na realizaciju ambicija, ali ako se po jutru dan poznaje…

 

 

 

 

 

 

 

P