SPREMNI ZA PRVU PROLEĆNU POBEDU

Na crno – beloj strani Topčiderskog brda, u duelu sa Partizanom, osvojen je vredan bod, a i dalje se čeka prva prolećna pobeda…

-Utakmicu sa Partizanom smo arhivirali, do podele tabele na plej – of, koji nam je cilj, i plej – aut, ostala su još tri kola. Spremamo se za Voždovac, koji je ozbiljan protivnik, nama uvek neugodan, bez obzira da li se igra u Kruševcu, ili Beogradu. Zmajevi su u usponu forme, imaju kvalitetne pojedince. Igrači su, međutim, svesni značaja utakmice, ali i da moraju da iznesu pritisak. Mi iz stručnog štaba pokušavamo da ih rasteretimo tog pritiska i imperativa, ali prosto lebdi u vazduhu. Potrudićemo se, sigurno, da damo maksimum. Zaključak je, da ako budemo disciplinovani kao na prethodnoj utakmici, ali i konkretni u samoj završnici napada, neće biti problema. Biće teško, sigurno, jer i Voždovac se bori za plej – of, ali očekujem da ćemo biti na visini zadatka i pozivam navijače da nas podrže – istakao je šef struke Ivan Stefanović.

Protiv Partizana je debitovao novajlija Nemanja Kojčić i bez obzira što je doživeo klasičan nokaut od Rikarda, uspeo je da se pribere, ustane i do kraja -odigra bez  greške.

-Najvažnije je smo u odbrani tokom cele utakmice dobro funkcionisali i da nam Partizan nije stvarao neke veće probleme. Izdržali smo pritisak i osvojili bod, koji smo zaslužili, ali neće on ništa značiti ukoliko ne pobedimo Voždovac. Znamo da Zmajevi igraju dobar fudbal, da su napadački orjentisani, ali ne bih puno o njima. Najvažnije da mi odigramo dobro, upišemo konačno tri boda, a zaslužili smo pobedu i ranije – zaključio je stameni štoper Nemanja Kojčić.

I ovom prilikom kadrovski problemi su – neminovnost…

-Protiv Partizana smo igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali i bili u prilici da vidimo da i igrači koji do sada nisu imali značajniju minutažu poseduju kvalitet. Jedan od primera je, upravo Kojčić. Nastupili smo protiv lidera čak sa trojicom „bonusa“ i sve to raduje, jer „dužina klupe“ može da bude presudna u doigravanju, nadam se i borbi za Evropu – završio je u optimističkom tonu trener Stefanović.

Kakav će sastav izaći na teren protiv Voždovca, ostaje enigma. Izvesno je samo da mladi Rašković, zbog parnih kartona, nema pravo nastupa.

 

 

P