SPORTSKI JE NADATI SE

Imajući u vidu motivacioni faktor svojih igrača, kada su na suprotnoj strani terena fudbaleri najboljih srpskih klubova, Crvene zvezde i Partizana, treneri obično kažu da su to najlakše utakmice za pripremu, jer zna se ko je favorit, samim tim, rival nema šta da izgubi. Šef Napretkove struke Dušan Đorđević, međutim, ima drugačiji stav:

-Ja malo drugačije razmišljam. Ima šta da se izgubi, fudbalsko samopouzdanje, bodovi, na kraju i čast i obraz, u smislu da se ne da maksimum. Sportski je izaći na teren, pružiti maksimum i ne predati se do kraja. Naravno da sam svestan aktulenog trenutka Zvezde i da je kod njih možda upaljen neki crveni alarm zbog rezultata u Evropi. Sa druge strane, u domaćem prvenstvu Zvezda nema poraz, znamo da na Marakani retko gubi bodove, tako da nam je jasno kakva nas utakmica čeka. Ostaje da je sportski nadati se, pripremiti se i boriti i sigurno da ćemo dati sve od sebe da izgledamo najbolje moguće u ovom momentu.

Izvesno je da na terenu stadiona Rajko Mitić neće biti Stefana Jovanovića, koji je „upario“ kartone protiv Kragujevčana, a iako treniraju, još uvek za prvenstvene okršaje nisu spremni Mršić i Zogović. Ostali su na raspolaganju stručnom štabu, atmosfera na treninzima je odlična i sigurno da će motivacija protiv Crvene zvezde biti na najvišem mogućem nivou…

-Očekuje nas jedna jako zahtevna utakmica. Svesni smo gde idemo i protiv koga igramo. Sigurno je da ćemo na terenu biti maksimalno disciplinovani i pokušati da ispoštujemo sve instrukcije trenera. Takva smo ekipa, nikad se ne predajemo i nema sumnje da ćemo na Marakani pružiti maksimum – uverava Vladimir Prijović, jedan od najmlađih prvotimaca.

 

 

P