LABAN U PRVOJ POSTAVI

Na konferenciji za novinare, održanoj uoči gostovanja Partizanu, na prolećnoj premijeri, bilo je reči i o minulom pripremnom periodu, a sumiran je i prelazni rok…
-Poznato je da nismo postigli gol na utakmicama u Turskoj, tri smo izgubili sa po 1:0, četvrtu odigrali bez golova, ali to me ne brine. Tako se namestilo, jer da su se sami sakupili, neko bi bar slučajno dao gol. Stvarali smo mnogo šansi i to stopostotnih i to me raduje. Jer, podsetiću, Napredak je u jesenjoj sezoni postizao po 0,75 golova po utakmici, a stvarao 2,70 šansi za 90 minuta. To je nedopustivo malo i zato i jesmo pretposlednji po efikasnosti. Zbog toga smo radili na promeni načina igre u smeru ofanzivnosti, ali isto tako želimo da promenimo u trkačkom smislu određene zahteve – naglasio je šef stručnog štaba Milan Đuričić.
Praveći rekapitulaciju prelaznog roka usledila je konstatacija:
-Angažovali smo tri pojačanja, to su Bojan Čečarić, Igor Zonjić i Marko Tomić. Ostali novi igrači treba da dokažu da nisu bez razloga poneli Napretkov dres.
Otkorovenje ovog pripremnog perioda svakako je Luka Laban. Dojučerašnji kapiten kadetske ekipe prekomandovan je u prvi tim, a koliko se na njega ozbiljno računa posvedočio je trener Đuričić:
-Luka Laban će početi utakmicu sa Partizanom. Nema razloga da krijemo, naprotiv, treba da se ponosimo. Biće tu još mladih igrača, svakako ćemo punu pažnju posvetili momcima iz podmlatka, iako nam je rezultat u ovom trenutku primaran. Labana sam selektirao u reprezentaciji 2014. godine, u prvom trenutku, kada sam došao u Napredak, ga nisam prepoznao, porastao je, razvio se. Za svoje godine, igra izuzetno zrelo, uostalom, time što sam otkrio da će biti starter na Topčiderskom brdu, sve sam rekao.
Igrači su uvek maksimalno motivisani kada izlaze na megdan beogradskim večitim rivalima i za te utakmice se obično kaže da su za trenere najlakše za pripremu.
-Ove godine ispada čak šest ekipa, što automatski znači da je 12 kandidata u opticaju. Prve tri utakmice u Kruševcu igramo sa Javorom, Inđijom i Radom, najvećim konkurentima u borbi za opstanak i ti susreti su nam prioritet. To ne znači da ćemo se protiv Partizana unapred predati, već idemo u Beograd da pokušamo da osvojimo bodove. Ne smemo, ipak dozvoliti da nam ekipa sagori na Topčiderskom brdu i da potom poklonimo bodove Javoru. Tu je ključna uloga stručnog štaba – jasan je šef Napretkove struke Milan Đumi Đuričić.

P