Sa publikom će biti lakše

Napredak će u 29.kolu Linglong super lige dočekati Lučansku Mladost, po prvi put pred svojom publikom nakon olakšavanja mera uvedenih zbog pandemije Covida-19.

U subotu 13.juna sa početkom u 18:00 časova Napredak će poslednji put u ovoj sezoni zaigrati na stadionu Mladost, a protivnik je iskusna ekipa Mladosti:

“ Mladost je ekipa koja je slična Radničkom iz Niša i očekujem i takvu utakmicu. Mi smo i protiv Radničkog i protiv Voždovca, koje su ekipe iz gornjeg dela tabele, odgovorili dosta dobro, i uspeli smo da parriramo i moram biti zadovoljan onim što su momci pokazali.

Nismo imali sportske sreće, ali te utakmice posmatram kao velike testove za igrače Napretka.

Ostali smo bez nekoliko igrača, istekom njihovih ugovora, ali su priliku dobili mladi igrači.

Mladost je iskusna ekipa, sa dosta kvalitetnih igrača. Mi ćemo igrati ofanzivno, sa kadrom koji hoćemo da uigramo, da se pripremamo za sledeću sezonu koja će veoma brzo doći,“ rekao je šef strzčnog štaba Napretka Dragan Ivanović.

Njegov asistent Trivo Ilić osvrnuo se na analizu igara mladih igrača koji su dobili priliku da se dokažu:

“ Mladost igrača može da bude prednost, ali i nedostatak zbog manjka iskustva. Ne možemo biti nepravedni i očekivati nešto veliko. Želimo da proverimo sve snage koje imamo u klubu, obzirom da takmičenje za Napredak nema rezultatski značaj.

Sigurno da imamo jasniju sliku što se tiče mogućnosti svih naših igrača, uključujući i starije i mlađe. Stasavanje mladih igrača je proces sazrevanja i treba dobro proceniti i ne donositi prerano zaključke, jer dobar trenažni proces može mnogo da pomogne a Šef je neprikosnoven u formiranju mladih igrača.

Ekipa Mladosti je takmičarska i iskusna ekipa koja zna da igra na rezultat i bodove, tako da će biti zanimljivo da vidimo koliko će naši mladi igrači moći da pokažu protiv jedne takve ekipe, ali ja verujem u njihovu želju. Biće zanimljiva utakmica, svakako!“

Karte za utakmicu Napredak-Mladost biće puštene u prodaju na dan utakmice od 15:00 časova na blagajnama stadiona Mladost.

P