REMI SA DINAMOM IZ TBILISIJA

Protiv najtrofejnijeg kluba Gruzije, Dinama iz Tbilisija, danas smo, u trećem pripremnom meču u Antaliji, odigrali nerešeno – 1:1. Poveli smo već u osmom minutu, preko Kočića, koji je iskoristio nesporazum golmana Prieta, sa svojim štoperom, „ukrao“ loptu i ušetao u gol!

Zapretio je prvi Dinamo, u šestom minutu, agilni Karabadze, koji je bio prava napast po našu odbranu, oštro je šutirao sa desetak metara, a golman Vasiljević, uz pomoć stative uspeo da zaštiti mrežu i skrene loptu u korner. Na suprotnoj strani, u 13. minutu oprobao je šut Rašković, ali je izblokiran. U dva navrata, u 18. i deset minuta kasnije Vasiljević je uspeo da osujeti Gabadavu i Antilevskog.

Raspoloženi Kočić je u 37. minutu vešto izbacio iz igre dvojicu čuvara, ušao sa desnog boka u kazneni prostor i „zavrnuo“ loptu pred gol, a u poslednjem trenutku jedan od defanzivaca Dinama uspeo da je izbaci u korner. Izjednačenje je usledilo u finišu prvog dela utakmice, u 43. minutu. Dobro se snašao Gabadeva i iskosa, sa petnaestak metara, uspeo da zatrese mrežu – 1:1.

U nastavku, dosta izmena na obe strane i manje sadržajno poluvreme. Opasniji su bili Gruzijci, dva puta je opasno zapretio tamnoputi Kamara, ali uspeli su da ga osujete, prvo Vasiljević, a potom i Savić, koji je sredinom druge etape stao na gol.

Napredak: Vasiljević, S.Jovanović, Mršić, Kerkez, Spremo, Rašković, Tomić, Kočić, Marjanović, Stevanović, Bačanin. Igrali su još: Savić, Krstić, Mladenović, Pavlović, Đ.Jovanović, Džugurdić, Milovanović, Ivanić, Đuričković, Projić, Todorović, Đeković, Kojčić.

Dinamo: Prieto, Gbegnon, Jangidze, Karahbadze, Papava, Gvišiani, Lominadze, Moistrapšvili, Antilevski, Gabadava, Jabašvili. Igrali su još: Kereselidze, Kutaladze, Kalanadze, Maisuradze, Bitok, Pačulia, Kamara, Osei, Čikirtladze, Bilenki.

P