REMI SA DESETORICOM

Ključni trenutak utakmice u Surdulici svakako je bilo isključenje Alena Melunovića u finišu prvog poluvremena, posle dva, utisak je, olako pokazana žuta kartona!? Do tog trenutka Napredak je dominirao, stvorio nekoliko izglednih šansi, duže imao loptu u posedu i praktično sve vreme držao domaće u šahu…

Zapretili su puleni trenera Stefanovića već u petom minutu, kapiten Marjanović je centrirao pred gol Radnika, skočio je dobro Melunović, ali ne i dovoljno dobro zahvatio loptu glavom, pa je golman Ranđelović uspeo da sačuva mrežu netaknutom. Nova, više nego izgledna šansa viđena je u 26. minutu: Spremo je dugom loptom pronašao Melunovića, on je spustio za Marjanovića, ali sa samo nekoliko metara kapiten nije uspeo da je sprovede u gol. Posle duplog pasa Sprema i Marjanovića u 31. minutu, pogodio je Napretkov levi bek stativu, a dva minuta kasnije ni Đorđe Jovanović nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

U međuvremenu, golman Vasiljević je samo jednom bio prinuđen da interveniše, bio je na visini zadatka posle pokušaja Radmanovca, nakon kornera. I onda je, upravo posle duela sa Radmanovcem, koji je, inače, ponikao u Napretku, a na ovom meču držao kompletnu odbranu Radnika, Melunović „pocrveneo“.

Brojčano nadmoćiniji, domaći su od početka drugog poluvremena krenuli ofanzivnije, ali nisu uspeli da zaprete do 61. minuta, kada se Janjić izborio za dobru poziciju, odlično šutirao sa 18 metara, a golman Vasilejvić bio na visini zadatka. U samom finišu zapretio je i Spasić, pokušao iz okreta, sa sedam, osam metara, ali pogodio spoljni deo mreže. Uzbudljivo je bilo i dva minuta kasnije pred Napretkovim golom. Posle duge lopte, koju je dobro prihvatio, sa roga peterca tukao je Milovanović, Vasiljević odbranio, a isti igrač ponovo prihvatio loptu i pogodio Stefana Jovanovića u lice. Činilo se, u začetku akcije, da je Milovanović bio u nedozvoljenoj poziciji, ali nisu se oglasile sudije.

Pokušali su Čarapani u poslednjih 15 minuta, u nekoliko navrata, da prenesu težište igre pred gol domaćih. U nadoknadi vremena, posle prekida, prvo je Marjanović ubacio loptu u peterac, usledio je korner, koji je takođe izveo kapiten, izmakao je čuvarima Mršić, ali nije uspeo da zahvati loptu i ostalo je – 0:0.

P