REČ STRUKE: NAPREDAK OŠTEĆEN

U izveštaju smo konstatovali da je glavni sudija utakmice u Surdulici Milan Mitić (isti onaj koji je odlučio da se igra u Lazarevcu, sa Kolubarom, kada je teren više podsećao na bazen, nego na igralište na kom može da se igra fudbal) olako isključio Alena Melunovića i stavio nas u neravnopravan položaj sa domaćinom. Ali, i onemogućio da naš novi napadač igra u subotu protiv TSC – a!

Da ne bude da smo pristrasni, odlučili smo da čujemo komentar struke. U pregledu kolu na TV Arena, stručni konsultant, nekadašnji internacionalac Zdravko Jokić je bio nedvosmislen, komentarišući prvu javnu opomenu za Melunovića:

-Ovo nikakako ne može da bude žuti karton. Ovde je vrlo kratak, minimalan kontakt, koji je „plavi igrač“ iskoristio da padne i prevari sudiju. Ovde bi on trebalo da dobije karton za simuliranje. Njegov pad, širi ruke, savija noge – ovde je igrač nepravedno sankcionisan.

Uobičajeno je da svaki igrač pri doskoku širi ruke, ali ukoliko nema trazaja laktom, nema ni namere da napravi prekršaj. Alen Melunović je fizički dominantan i često mu sudije i neopravdano sviraju prekršaje. Vidi se na snimku, u duelu sa Radmanovcem, da nema namere, ali zakačio ga je po licu. I za taj start, opravdano „požuteo“, a zbog onog prvog, koji nije zaslužio, morao je u samom finišu prvog poluvremena van terena.

Na taj način je Napredak drastično oštećen – jasna je poruka struke i onemogućen da stigne u duelu sa Radnikom do celog bodovnog plena… Ali, predaja nije opcija, borićemo se do kraja, za ciljeve koje smo postavili.

 

P