PRVI REMI U SEZONI, DRUGI „NA KROVU“

Po kiši, koja je sve vreme padala i dodatno ubrzavala veštačku podlogu na krovu TC Stadion, viđena je utakmica koja će brzo biti zaboravljena. Na kraju, slađa polovina bodovnog plena pripala je Napretku, koji je nastupio bez bolesnog kapitena Marjanovića. Upisali su Kruševljani prvi remi ove jeseni, osvojili tek drugi superligaški bod u domu voždovačkih Zmajeva.

Zapretili su prvi Čarapani, već u četvrtom minutu. Posle dobrog centaršuta Sprema stigla je lopta do Đuričkovića, koji je bez oklevanja šutirao, za malo iznad gola. Ništa se potom interesantno nije dešavalodo 35. minuta kada  je usledio uspešan prodor Đorđa Jovanovića, ušao je u šesnaesterac, ali pokušaj da matira Prekovića nije imao željeni epilog. Na suprotnoj strani Mašović se ekspresno našao u dobroj situaciji da promeni stanje na semaforu, ali tukao je visoko iznad gola. Tri minuta kasnije, posle nezgodnog centaršuta Stanisavljevića sa leve strane “zamirisalo” je na opasnost pred Napretkovim golom, ali oprezan je bio Vasiljević.

U nastavku, u 52. minutu oprobao je šut Đorđe Jovanović, deset kasnije i Kunić, ali Preković je bio na visini zadatka. Možda je napad u 72. minutu mogao da se završi golom, ali pomoćni sudija Petrović je podigao zastavicu, iako je preporuka da se sačeka i akcija završi, jer uvek mogu da intervenišu iz VAR sobe. Tek obećavajući napad je prekinut, a na snimku se potom videlo da nedozvoljene pozicije nije bilo.

U poslednjih dvadeset minuta Zmajevi su imali punu inicijativu, pokušavali su Stanisavljević, u dva navrata Stojčev, da promene rezultat i obezbede pobedu, bezuspešno. Poslednju priliku, u drugom minutu sudijske nadokande, imali su gosti, ali na semaforu je do kraja ostalo početnih – 0:0.

U sledećem kolu Napredak dočekuje Novi Pazar, u prvoj utakmici 14. kola, koja je zakazana za četvrtak.

P