RUŠENJE TRADICIJE

Tokom reprezentativne pauze konačno su Čarapani kompletirali redove, ali ostali bez šefa struke Milana Đuričića, koji je podvrgnut hiruškom zahvatu na kičmi i uspešno se oporavlja. Nije popularni Đumi uz ekipu, ali je u stalnom kontaktu sa saradnicima, pa se odsustvo ne odražava na rad, ali nedostaju njegove svakodnevne šale na stadionu.

Uglavnom, posle dve nedelje pauze u prvenstvu, zbog obaveza reprezentativnih selekcija, u petak se nastavlja borba za bodove, a gostujemo Voždovcu…

-Očekuje nas teška utakmica sa tradicionalno neugodnim protivnikom. Pre reprezentativne pauze Voždovac je promenio trenera, pa ubedljivo slavio u Subotici (4:0). U međuvremenu su Zmajevi imali dovoljno vremena da prihvate zahteve novog trenera. Generalno, u pitanju je ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva, sa nekoliko internacionalaca u svojim redovima. Sa druge strane, što se nas tiče, dobra stvar je što smo u prethodnoj nedelji imali kompletan igrački kadar na okupu. Oporavili su se Kočić, Kunić, Kerkez i Đuričković, sanirane su i neke lakše povrede. Kao i uvek, atmosfera je odlična, momci rade izvanredno i sigurno je da ćemo na krovu TC Stadion dati maksimum, kako bi se vratili neporaženi – istakao je Nikola Stojanović, prvi asistent šefa struke Milana Đuričića.

Samo jednom u poslednjih deset godina Napredak je uspeo da osvoji bod u Beogradu. U avgustu 2016. na krovu TC Stadion, duel je završen bez golova…

-Tradicija postoji da bi se rušila. Domaćinu svaka čast. To je mlada, brza ekipa, sa nekoliko iskusnih igrača, ali ima i određenih slabosti, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Posle ubedljivog trijumfa nad Spartakom, sigurno su puni optimizma i samopouzdanja. Mi smo u maloj krizi rezultata, ali ne i igre. Očekujem da nastavimo sa dobrim partijama, ovom prilikom i nadogradimo željenim rezultatom i vratimo se iz Beograda sa bodovima – optimista je pouzdani defanzivac Dejan Kerkez, koji će ponovo komandovati odbranom.

P