PRVI BOD U PLEJ – OFU

Znalo se već dugo da ne možemo da se odlepimo sa osmog mesta, jedina nepoznanica pred poslednji duel, sa Čukaričkim na Banovom brdu, bila je – hoćemo li u plej – ofu uspeti da postignemo gol!?

Rasterećeni domaćin, apsolutno siguran na trećem mestu, na teren je izašao čak sa osmoricom „bonusa“, pa su iskusniji Čarapani diktirali tempo od početka, imali i nekoliko izglednih situacija. Možda i najbolja je viđena sredinom prvog poluvremena kada je Kunić, nakon kornera, prihvatio loptu na drugoj stativi i poslao je glavom iznad prečke. U dva navrata je pokušao Đorđe Jovanović, oprobao je šut čak i Đeković, ali mreže su mirovale.

Prvi šut u okvir gola u nastavku utakmice Brđani su imali u 62. minutu, kada je Docić tukao sa ivice šesnaesterca, ali na pravom mestu bio je golman Savić, koji je na Banovom brdu dobio šansu umesto Vasiljevića. Kapiten Spremo je silovito raspalio po lopti u 71. minutu sa dvadesetak metara, sa dosta muke je golman Mićović uspeo da odbrani, a nije bilo nikog od Napretkovih napadača u blizini, da prihvati „odbitak“.

U jednom segmentu Napredak je bio značajno bolji, izveli su puleni trenera Milinkovića osam kornera, nasuprot dva domaćih, ali gol je u plej – ofu ostao misaona imenica, doduše, konačno je osvojen jedan bod!

 

 

 

 

P